Guide til de store hestefestene.

Champisfesten Melbourne Cup

  1. Guide til de store hestefestene.


Hestesporten er stor i mange land rundt om i verden. Frankrike, USA, England, Australia og Italia er noen av de største. Gjennom mange tusen år har hestesport blitt betegnet som kongenes sport og vært arenaen for legendariske fester. Helt fra Romernes store hesteløp, som ble regnet for den tids motorsport, frem til dagens prestisjetunge og pengefylte galopp- og travarrangementer. Her er et godt knippe veddeløp som gir deg anledning til å fyre av et veddemål eller to, samtidig som du opplever kultivert champissvinging og flotte antrekk.

Guide til de store hestefestene.


Dubai World Cup, Dubai

Verdens rikeste hesteløp blir arrangert på Nad Al Sheba galoppbane hvert år i mars måned. Med over seks millioner dollar i premiepotten for vinneren, trekkes naturligvis en del tilskuere med turban og oljedollar i lomma. Her finner du de rikeste av de rike.

Ekstern lenke: Dubai World Cup

Elitloppet, Solvalla, Sverige

Elitloppet holdes i mai/juni hvert år, og regnes som superbowl innen skandinavisk travsport. Hit flokker mennesker fra land og strand, selv om elegansen blant tilskuerne kanskje ikke er like slående som på galoppbanene.

På nett: Solvalla travbane

Royal Ascott, England

Royal Ascott er Dronnigen av England sin egen galoppbane. Her arrangeres flere storløp hvert år, og da er det bare å trekke seg i det fineste og åpne lommeboken. Høydepunktet i sesongen er The Royal Meeting som avholdes i juni hvert år.

På nett: Royal Ascott

The Hambeltonian, Medowlands, USA

Det amerikanske travløpet som går av stabelen i august hvert år, trekker tusenvis av tilskuere for å se verdens beste travhester konkurere om millionbeløp. Løpet blir på folkemunne bare kalt The big M.

På nett: Medowlands Race Track

Prix d' Amerique, Paris

Ønsker du å nyte champagnen i sitt rette element med en hest på siden, så reiser du til Paris og det årlige Prix d' Amerique. Løpet arrangeres siste søndag i januar hvert år, og er det største innen travsporten med over 500.000 euro i førstepremie til vinnerhesten.

Tilbake til hovedartikkelen...