Grønn, grundig og grå Michelin

Michelins grønne guide går grundig til verks, når den skal guide deg til storbyen.

Publisert
Sist oppdatert
Grønn, grundig og grå Michelin
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Grønn, grundig og grå Michelin

Vi har sjekket Michelins grønne guide til New York. Du får grønne guider til byer, land og områder både i USA og Europa – i tillegg til Thailand. Bøkene er utgitt på engelsk.

The Green Guide. New York City

Bakgrunnstoff på historie, folk og kultur:
Grundig gjennomgang av historie, folk, kunst og kultur. Her får du gjennomgang i arkitekt og epoker, skyskrapere, skulpturer, sport, kunst, litteratur, økonomi, folk og film. I tillegg korte historiske blikk med tilhørighet til forskjellige områder i byen.

Praktisk informasjon:
Her finner du nødnummer og annen praktisk informasjon. Eget register med beskrivelser og info til hoteller og bosteder, restauranter, nattklubber, markeder, handleområder, merkebutikker med mer. Gode gatekart og t-bane kart.

Brukervennlighet:
Foruten egne kapitler om historie, praktisk informasjon og den slags, er boken inndelt etter bydel. Her er ingen fargekoding eller annet som kunne ha lettet navigeringen i den drøye 300 siders boken - så her må du regne med å blafre mye frem og tilbake. Boken er god på kart, men ikke veldig flinke til å kombinere kart og tekst på en leservennlig måte.

Budsjett-tips:
Her er oppført noen rimelige bo- og spisesteder, men dette er ikke guiden for deg på budsjett-reise.

Bilder:
En del bilder, men kan ikke helt måle seg med Gyldendal-guidene. Mange kart, av hele byen og mindre områder.

Konklusjon:
Mye tekst og seriøs informasjon, lite moro. Dette er veldig tungt for en weekend-tur. Det krever mye av deg som leser, både hva gjelder å finne fram, og tiden du må bruke på å orientere deg og lese teksten. Relativt lite og små, lite fristende bilder. Boken gir imidlertid mye nyttig informasjon og en grundig innføring i historie og kultur.
Ikke egnet som fristende oppladning til reisen. Tung å navigere i, og tettpakket med tekst gjør heller ikke dette til den ideelle reisepartner underveis.

Terningkast: 3

Utgivelsesår: 2002
Vekt: 304 sider/338 gram
Pris: 160 kroner
Forlag: Michelin Travel Publications

  • Til neste byguideomtale

  • Tilbake til den forrige byguideomtalen

  • Tilbake til introartikkel
  • Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer