Grønn, grundig og grå Michelin

Michelins grønne guide går grundig til verks, når den skal guide deg til storbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Grønn, grundig og grå Michelin
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: Grønn, grundig og grå Michelin

Vi har sjekket Michelins grønne guide til New York. Du får grønne guider til byer, land og områder både i USA og Europa – i tillegg til Thailand. Bøkene er utgitt på engelsk.

The Green Guide. New York City

Bakgrunnstoff på historie, folk og kultur:
Grundig gjennomgang av historie, folk, kunst og kultur. Her får du gjennomgang i arkitekt og epoker, skyskrapere, skulpturer, sport, kunst, litteratur, økonomi, folk og film. I tillegg korte historiske blikk med tilhørighet til forskjellige områder i byen.

Praktisk informasjon:
Her finner du nødnummer og annen praktisk informasjon. Eget register med beskrivelser og info til hoteller og bosteder, restauranter, nattklubber, markeder, handleområder, merkebutikker med mer. Gode gatekart og t-bane kart.

Brukervennlighet:
Foruten egne kapitler om historie, praktisk informasjon og den slags, er boken inndelt etter bydel. Her er ingen fargekoding eller annet som kunne ha lettet navigeringen i den drøye 300 siders boken - så her må du regne med å blafre mye frem og tilbake. Boken er god på kart, men ikke veldig flinke til å kombinere kart og tekst på en leservennlig måte.

Budsjett-tips:
Her er oppført noen rimelige bo- og spisesteder, men dette er ikke guiden for deg på budsjett-reise.

Bilder:
En del bilder, men kan ikke helt måle seg med Gyldendal-guidene. Mange kart, av hele byen og mindre områder.

Konklusjon:
Mye tekst og seriøs informasjon, lite moro. Dette er veldig tungt for en weekend-tur. Det krever mye av deg som leser, både hva gjelder å finne fram, og tiden du må bruke på å orientere deg og lese teksten. Relativt lite og små, lite fristende bilder. Boken gir imidlertid mye nyttig informasjon og en grundig innføring i historie og kultur.
Ikke egnet som fristende oppladning til reisen. Tung å navigere i, og tettpakket med tekst gjør heller ikke dette til den ideelle reisepartner underveis.

Terningkast: 3

Utgivelsesår: 2002
Vekt: 304 sider/338 gram
Pris: 160 kroner
Forlag: Michelin Travel Publications

  • Til neste byguideomtale

  • Tilbake til den forrige byguideomtalen

  • Tilbake til introartikkel