Griseri for voksne

Nord-India preges av en våt og fargerik festival i disse dager.

Foto: Ragnhild Kjetland Vis mer
Klissete og fargerikt under Holi i India.
Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Svosj! Så har du hodet fullt av farget pulver. Splash! Like etter er du klissvått. Hud, hår og klær, alt farges grundig inn i det inderne slår seg løs i sin mest fargerike festival, Holi.

Vårkåt feiring

Indias heftigste festival preger kontinentets nordlige og østlige regioner denne uken. Hvert år – ved første fullmåne i mars – begynner inderne sin feiring av Holi-festivalen, som markerer at våren er kommet. De viktigste ingrediensene er altså tonnevis med farget pulver og farget vann.

Her kan inderne kaste alle hemninger over bord og utsette både høy og lav for fargerikt kaos. Både voksne og barn, rik og fattig, inder og turist kan delta i denne hektiske feiringen. I mange byer går de rike ut på gatene for å delta i kaoset på denne dagen. I et land der klasseforskjellene er så store som i India, er ikke dette noe som skjer i utide.

Turister er attraktive

På de fleste gatehjørner i nord og øst kan du kjøpe poser med fargepulver. I de reneste gateslag fyker farget pulver og vann rundt ørene på deg. Dette er ikke dagen du velger for å paradere fintøyet. Som turist er du nemlig et ettertraktet mål. Ta heller på deg det billigste du har, kjøp ett par never med fargepulver og bli med på moroa.

Så snart løyene er over, åpner butikkene sine rikholdige såpelagre, og kriger om å tilby den beste såpen. Det sies at fargene er vannbaserte og lette å vaske bort igjen etterpå.

- Jeg erfarte noe helt annet, forteller imidlertid Kirsti van Hoegee i en artikkel på DinSide i fjor. – Etter en time i den kalde dusjen var fremdeles halsen grønn og armene røde.

Les mer om Kirstis opplevelser under holifestivalen i Pushkar i Rajastan her. Vil du være med på festen? Her er noen tips for hvordan du best kan unngå punkhår og såre øyne …

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.