Filmklippet viser et fly som utrolig nok klarer å lande med en vinge. Er det virkelig mulig? Skjermdump fra YouTube
Filmklippet viser et fly som utrolig nok klarer å lande med en vinge. Er det virkelig mulig? Skjermdump fra YouTubeVis mer

Griseflaks-landing med én vinge

Er videoen ekte eller konstruert? Se og døm selv!

Videoklippet viser et småfly som er ute på tur. Været er fint, og himmelen er blå.

En kamerat står og filmer småflyet fra bakken. Piloten prøver seg på litt akrobatikk i lufta, han starter på det som ser ut som en loop. Det er da det skjer:

Den ene vingen faller rett og slett av!

Småflyet begynner å styrte, men på et utrolig vis klarer piloten å foreta en landing - helt uten flere skader på hverken ham selv eller flyet.

Det siste vi ser er at han åpner cockpit. Han ser helt uskadet ut.

Se klippet her:Klippet ble lagt ut på nettstedet YouTube for noen dager siden, og her diskuteres det heftig om klippet er ekte eller ikke.

- Tror det er konstruert

Vi ba husets fotograf, Per Ervland, kommentere hva han trodde om klippet.

- Det ser ut som om hele klippet er konstruert. Ser du andre slike klipp, er det lurt å se nøye etter når det mest kritiske skjer – da mister filmen ofte fokuset. Men dette klippet var jævlig bra laget! Jeg tar av meg hatten hvis dette er ekte, sier han.

Han sier at folk bør bli skeptisk når noe slike klipp dukker opp på YouTube før nyhetskanalene – da er de mest sannsynlig ikke ekte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reklame-stunt?

Vi googlet litt og fant noen teorier. Den som virker mest sannsynlig, er at klippet er laget i forbindelse med en kampanje for det tyske klesmerket KillaThrill. Bra underholdning er det uansett!

Her er en video til som, ifølge nettstedet www.reggiepaulk.com, har blitt laget på samme måte: