Grisedyr glamour

Ta innersvingen på naboen en gang for alle med lysbildefremvisning fra ferien i 100.000-kronersklassen. Vi gir deg tipsene til de råeste, mest luksuriøse og dyreste feriene som kan oppdrives akkurat nå.

New York Palaces røde suite.<br />
<I>Foto: Newyorkpalace.com</I>
New York Palaces røde suite.
Foto: Newyorkpalace.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du noen tær som trenger litt pedikyr under palmene? Eller bare elsker du afrikanske savanner sett fra lenestolen mens du inntar en dobbel gin tonic? Mer enn nok cash igjen etter at PLAN-fadderskapet er betalt? Vel, da har vi plukket frem reisene nettopp for deg.

”A magnificent way to travel”

For deg som verdsetter de finere ting i livet, står det på The Blue Trains nettsted.

- Det er meg det, tenker jeg og klikker meg videre.

Toget tøffer gjennom Sør-Afrika og til Zimbabwe og er ifølge selskapet a magnificent way to travel Toget huser lekre suiter, (akk, kanskje med en litt vel gammelmodig innreding) juvelforretning, restaurant på haute cuisine-nivå og personlig butler. Og toglinjen lover følgende: The pampering never stops.

Blue Train har fire ruter: Fra Cape Town til Port Elizabeth (1 dag, 2 netter), fra Cape Town til Pretoria (1 dag, 1 natt), fra Pretoria til Hoedspruit (1 natt) og fra Pretoria til Victoria Falls i Zimbabwe (2 dager, 2 netter).

Pris: Fra 4.700 kroner til 20.400 avhengig av rute og klasse.
Lengde: 1 – 2 dager.
Selskap: The Blue Train

Les mer:
Verdens beste togreiser

Hotell i særklasse

Burj al Arab, det er hotellet sitt det. Det spektakulære hotellet i Dubai er DinSide Reises favoritthotell – selv om ingen av redaksjonens medlemmer noensinne har satt sin altfor høye hæler innenfor dørene på det spektakulære bygget. ”Det er gull alt som glimrer,” er omkvedet når Burj Al Arab nevnes. Det britiske arkitektkontoret W. S. Atkins lot seg inspirere av dhowene, tradisjonelle arabiske seilbåter, i arbeidet med å tegne det 200 meter høye bygget som ligger på en kunstig øy. Andre fakta: Hotellets minste rom måler 169 kvadratmeter, men den største suiten er noe mer romslig med sine 780 kvadratmeter. Døgnprisen på hotellets Royalsuite er kr 63.000, og med på kjøpet får du en egen stab oppvartere. Fra flyplassen i Dubai velger du helikopter eller limo. Hotellet har sju restauranter og noen titalls forretninger.

Pris: 63.000 kroner per døgn for den dyreste suiten.
Lengde: Du avgjør
Arrangør: For eksempel Firstclasstravel
Budsjett-tips: Tyske Firstclasstravel tilbyr en femdagerspakke med fly og overnatting på hotellet fra 14.627 kroner.

Les mer:
Verdens dyreste suiter

Nordpolen for 94.000 kroner

NORDPOLEN: Ekslusivt og vakkert.
Foto: Børge Ousland
NORDPOLEN: Ekslusivt og vakkert.
Foto: Børge Ousland Vis mer

Det høres umulig ut, men når ørten-ganger polfarer Børge Ousland sier det går, så satser vi på at det er sant. I fjor kostet turen den nette sum av 94.000 kroner. Neste tur går i april 2003. Med hjelp av helikopter og fly slipper du med kun en dag på ski, og overnatter på polen. Med andre ord får du både kuldegradene og isen, men slipper slitet. Utgangspunkt er Longyearbyen på Svalbard. Den sykepleier eller snekker som ikke faller for dine Nordpolen-skildringer på Smuget, mangler hjerte.

Pris: 94.000 i fjor, kan bli ny pris i år
Lengde: Fire dager
Arrangør: Børge Ousland

Fly med Mig

Du må ha god helse, holde deg edru, og besitte sekssifrede beløp som du er villig til å bruke på en kjapp tur østover. Men da kan du også få med deg halsbrekkende flyopplevelser i russernes legendariske Mig 29. Du flyr fra Zhukovski-basen utenfor Moskva, en tidligere topphemmelig flybase. Som suvenir kan du sikre deg en original og brukt flygerdrakt for 5.000 kroner, og en spesialhjelm for 6.000 kroner. Med denne habitten blir du garantert tøffest på kontoret. Det finnes også andre fly du kan prøve her, priser fra 27.500 til 130.000 for flyginger med L-39, diverse Mig'er og SU 27 eller 30.

Pris: fra 27.500 til 130.000
Lengde: Et par dager
Selskap: Borderland

Sy pakkereisen selv

Vrikke deg opp flytrappa med Johnny Depp på slep? Deg og Naomi Campbell pludrende over noen salatblader på vei mot New York? Vel, da er Concorde et opplagt valg. Det supersoniske flyet tilbakelegger strekningen London – New York på vel fire timer og billetten koster fra 47.362 kroner med alle skatter inkludert. Vel fremme er sultanen av Bruneis eget hotell, New York Palace, et godt alternativ. 92.000 kroner koster den største suiten på cirka 500 kvadratmeter.

Pris: Fra 139.362 kroner per døgn inklusive flyreisen.
Lengde: Du avgjør
Selskap: British Airways/Concorde og New York Palace.
Budsjett-tips: Hotellet tilbyr weekendpriser fra 1.895 kroner per døgn.

Antarktis

Antarktis er sannsynligvis en usedvanlig spennende destinasjon. Select Travel syr sammen pakkereiser med cruiseekspedisjoner ut mellom pingviner og isfjell. Turen går via Lima og Buenos Aires.

Pris: Fra 82.268 kroner, i tillegg kommer flyreise på cirka 10-11.000 kroner.
Lengde: Det finnes flere løsninger.
Selskap: Select Travel

Skjønnhet

Spa til 5.000 kroner døgnet. Her fra Prince Maurice.
Foto: Princemaurice.com
Spa til 5.000 kroner døgnet. Her fra Prince Maurice.
Foto: Princemaurice.com Vis mer

Strand, spa, skjønnhetsbehandlinger og ferieparadis – det kan Select Travel ordne med i en håndvending. Hotellet Royal Palm på Mauritius er bare et av alternativene for en forskjønnende ferie. Prisene starter på 5.395 per døgn, og i tillegg kommer flyreisen. Mellom skjønnhetsbehandlingene kan du slå et slag for shoppingsporten på hotellanleggets forretninger, som blant annet selger juveler.

Pris: Cirka 40.000 kroner for fjorten dagers opphold og flyreise.
Lengde: Du bestemmer
Selskap: Select Travel

Les mer:
Deilige Mauritius

Cruise

Cruise-farten har slitt med å fylle skipene med folk, og prisene er ikke like stive som tidligere. Likevel finnes det en og annet fornem variant. Royal Caribbean kjører for eksempel transatlantiske fjortendagers cruise. Turen starter i Miami og ender opp i Barcelona. På turen er det innlagte strekk-på-beina-stopp i Puerto Rico, St. Thomas, Tenerife, Madeira og, Malaga, før vi vinker hasta la vista i Barcelona. Vi plottet inn våre preferanser: Suite (den beste selvsagt) med balkong, og flyreise Oslo – Miami. Prisen for den transatlantiske ferden med Brilliance of the sea med suite på åttende dekk, lander på 50.120.

Pris: 50.120 kroner inkluder skatter. Helpensjon.
Lengde: Fjorten dager
Selskap: RoyalCaribbean
Budsjett-tips: Det er mulig å få cruise helt ned i 2.390 kroner. Sjekk for eksempel ut Royal Caribbeans tre dagers cruise til Bahamas.

Måneferd

Det er også mulig å booke en reise ut i verdensrommet. Prisene starter på cirka 50.000 dollar for korte turer, men for lengre reiser må du ut med vel 20 millioner dollar. Hvem som arrangerer finner du ut i denne artikkelen.

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

  • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
  • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
  • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
  • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!