Grisebillig jul i New York

Det ultimate stedet for julehandelen er, ikke overraskende, New York. Vi tok turen og gir deg shoppetipsene.

Publisert
Sist oppdatert

Dollarkursen er nok høyere i år enn i fjor, men for å treffe Santa og Rudolf i all sin glitter og prakt, er det uungåelig. Du må til New York.

Det er få som setter så stor pris på å lage julestemning, som akkurat amerikanerne. I New York blir julestemningen presset inn med gingernuts, Starbuck eggnog, ho - ho, Rockefeller-treet og skrikende julevinduer. Får du ikke feelingen her, får du den aldri.

Selv om det ikke er like hånlig morsomt å vinke med frittfallenede dollarseddeler lenger, er det fortsatt rimelig å komme seg til byen. Direkteflighter fra Norge er eneste anbefalte måten å komme seg til The Big Apple på, om du ønsker en smule komfort. Du vil ikke miste julestemningen med å bli parkert fem timer på flyplassen i Frankrike eller London, og dirketeruten det er det i hovedsak Continental som leverer.

Vi sjekket biletter og fant en direkteflight med utreise 4. desember og hjemreise 8. desember med Continental til 4634 nok,-. 7,5 timer og popp, your in America...

Fem billige new York-hotell

Se bilder fra jul i New York her ...

Tenningen av juletreet utenfor Rockefeller Center er et høydepunkt for mange i New York før jul.   Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Tenningen av juletreet utenfor Rockefeller Center er et høydepunkt for mange i New York før jul. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


Shoppingmekka

Så til selve shoppingen. Når du er fremme og lurer på hvor du skal begynne handelen, så har du omtrent like mange valg som det er dråper i havet. Her får du alt. Vil du ha det, så har New York det.

Fra tyrkiske tepper til I love New York t-shorter, og diamanter i milliondollarklassen. Hvor i byen du finner de forskjellige tingene, er nesten ubegrenset. Du finner det meste overalt. Det handler mer om hvilke opplevelser du vil ha på handleturen når du skal velge shoppingdistrikt. Vi gir deg derfor en oversikt over de mest populære distriktene og hva som er typisk for dem.

High Fashion i Soho

Et av New Yorks mest kompakte handleområder. Du kan lett bruke et par dager bare i denne delen av byen, som ikke har mye til felles med det Soho du finner i London. Det er i hovedsak store kjeder og butikker som Levis Original Store, Guess, Banana Republic og Adidas som preger gatebildet nedover Broadway og West Broadway.

Gatelangs finner du også mange selgere som nesten "gir bort" luer, skjerf og skinnvarer. På Lafayette Street finner man litt mer ungdommelige butikker med blant annet skateklær og urbane klær.

Ni billige new York-hoteller

Billige designervarer - Lower Manhattan

I businessdistriktet finner du ikke så mange butikker bortsett fra den kjempestore Century 21. Et ukesprosjekt for shoppingglade kvinner, med alt tenkelig av sterkt rabatterte designervarer og one off items. C21 kan være et eldorado for den rette, og dobbelt så jævlig som Ikea for mannen hennes. Her gjør du imidlertid en god handel til en meget rimelig penge, sammen med mange, mange, mange andre.

Du finner også andre store sentre som South Street Seaport, med moteklær og elektroniske varer. De fleste reiser likevel hit for å se Ground Zero, hvor et stort hull i bakken i dag erstatter World Trade Center.

Vindusshopping kan være underholdning nok i seg selv i New York.
Vindusshopping kan være underholdning nok i seg selv i New York. Vis mer


Brooklyn - vintage og second hand

Reis til Williamsburg og Bedford Avenue for å finne de kule vintage-tingene. Her ligger de vegg i vegg og området er preget av hippier og alternative folk i rosa strømpebukser, skrot i anskiktet og spygrønne jakker. Prisene er ofte hyggelige og artige små kafeer og spisesteder finner du også her.

Midtown - diamanter og elektronikk

Midtown strekker seg over et ganske bredt område, men den mest kjente delen er kanskje 5'th Avenue fra 42nd Street til Central Park South. Her ligger mange av flaggskipene til store kjente butikker og internasjonale designere som Cartier og Tiffany sin diamantspekkede severdighet. For de aller fleste av oss blir den faktisk det - med priser som er avskrekkende selv om du har hard valuta på kortet ditt.

Julevinduene her er ofte de beste i byen.

Der Broadway møter Sixth Avenue finner du gigantiske H&M og Gap, samt flere butikker i den kategorien.

Er du ute etter elektroniske duppeditter og spesielt kameraer i alle varianter, er B&H Photo-Video ved Penn Station stedet å reise. Den mest populære og største innen disse varene i byen. Her kan du virkelig spare penger, spesielt på ting som er nye på markedet og dyre her hjemme.

Billige duppeditter - Chinatown og Little Italy

I Chinatown finner du alt du kan ønske deg og enda mer du ikke har lyst på. Opplevelsen å gå langs gatene her er noe for seg selv. Stikk innom noen av de små handlesentrene og finn alt fra samuraisverd (ikke anbefalt å kjøpe) til falske gullklokker, I love NY t-skjorter og billig parfyme. CT strekker seg over flere kvartaler, og det mest spennende er å styre litt bort fra hovedgaten Canal Street.

Little Italy har noen fancy butikker helt på grensen mot Nolita, men er ikke stedet du reiser for å kjøpe mye annet enn napoleonskake, olivenolje eller en kremet carbonara.

Se bilder fra jul i New York her ...

Husk:
En ting som er verdt å tenke på når du shopper i New York, er at du kan spørre om du får avslag på momsen i visse butikker. For eksempel Blumingdales. Rabattordninger og avsalg florerer i de fleste kjedebutikkene. Spør alltid om det er noen specials for deg som utlending eller om du handler for over en viss sum. Det kan du tjene mye på.

Ta med varme klær og gode sko.

Lykke til med desemberlønningen!

Deler av denne artikkelen ble publisert første gang i desember 2007Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer