Gressklipper i 120

Gentlemen, start motorene! Det er klart for kappkjøring på gressklipperen.

I gressklippermesterskapet kjempes det om heder og ære.
I gressklippermesterskapet kjempes det om heder og ære. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Det konkurreres i flere klasser, de raskeste går i 120 kilometer i timen.
Det konkurreres i flere klasser, de raskeste går i 120 kilometer i timen. Vis mer
På to hjul.
På to hjul. Vis mer

”Vi forvandler en helgeplikt til en konkurransesport.”

Dette er det stolte slagordet til USLMRA – eller US Lawn Mower Racing Association. Fra foreningens side understrekes det også at det ikke er obligatorisk med humoristisk sans på stevnet, men at det er sterkt å anbefale.

Tiende mesterskap

Det er klart for det tiende Sta-Bil Nasjonale Mesterskap for ridende gressklippere – eller gressklippere med sete. Sta-Bil er et tilsetningsstoff til drivstoff, hvis produsent var den som for 10 år siden arrangerte det første gressklippermesterskapet – som et publisitetsstunt. Gjennom årene har det vokst til en populær sport, og utøverne har til og med fått sin egen interesseorganisasjon.

Ære og berømmelse

I mesterskapet konkurreres det i flere klasser; fire baneklasser, og tre dragracing klasser. Det er klippere som går i fra 16 til 120 kilometer i timen. Deltakerne spenner fra 16 til 82 år, og her konkurreres det ikke om noe så simpelt som penger – her konkurreres det om trofeer og ære, og ikke å forglemme: Muligheten til å kunne skryte av seieren til naboer og kjente. Kanskje fungerer det også godt som sjekketriks …

Strenge regler

Løpske gressklippere i 120 kilometer i timen er selvsagt bekymringsverdig. Heldigvis er skjærebladene på gressklipperne fjernet av sikkerhetsgrunner. Dette er bare noen av de mange reglene som deltakerne i gressklippermesterskapet må innordne seg;

Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Alkoholkonsum før og under mesterskapet er forbudt

 • Puffing/skumping er strengt forbudt

 • Føreren må ha begge hendene på rattet til enhver tid – med unntak av når han betjener andre kontrollspaker

 • Klipperen må stå helt stille før føreren stiger av
 • Klar, ferdig, gå!
  Klar, ferdig, gå! Vis mer

 • Starten skjer på Le Mans måten; Når det grønne flagget senkes, skal førerne forsere banen til fots, starte klipperne, og gi gass.

 • Ingen kjæledyr er tillatt på banen

 • Det er påbudt med hjelm, lange bukser, langermet skjorte eller jakke, hansker og tette sko
 • Mesterskapet finner sted i Mendota, Illinois 1. september.

  Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.