Gresk sommer

Vi har sjekket charterprisene til de mest populære greske øyene. Billigst: Kreta. Dyrest: Santorini.>> Her finner du prisoversikten

Gresk sommer

  1. Prisoversikt


- Etter våre beregninger er det totalt 218.000 nordmenn som skal på feriereise til Hellas i sommer, og av disse reiser 125.000 til Kreta, sier informasjonssjef i Star Tour, Lena Petersson.

Star Tour sender 48.000 nordmenn til Hellas totalt, og 34.000 til Kreta. Kreta er den desidert største greske ferieøya også hos Apollo, Saga Solreiser og Ving Reiser, og alle selskapene uttaler at Kreta er betydelig større enn de andre greske destinasjonene.

Topp fem
 ApolloSagaStar TourVing
1KretaKretaKretaKreta
2Kykladene1)RhodosRhodosRhodos
3ZakynthosSkiathosSamosKarpathos
4Rhodos2)KarpathosKorfuSkiathos
5Skiathos3)KosPathmos4)Samos
Informasjonen er hentet fra de respektive selskapene 25. januar 2006.
1) Fly til Santorini, og omfatter destinasjonene Santorini, Paros, Ios, Naxos og Antiparos.
2) Rhodos omfatter også reisende til Symi og Tilos.
3) Skiathos omfatter også reisende til Skopelos.
4) Pathmos omfatter også reisende til Samos.


Testen

Vi har sjekket prisene til åtte av de mest populære greske øyene; Kreta, Rhodos, Skiathos, Karpathos, Santorini, Zakynthos, Samos og Korfu. Vi har sjekket prisene på én- og toukersturer med de fire største charterselskapene (Apollo, Saga Solreiser, Star Tour og Ving Reiser), med siste mulige utreise i slutten av juli. Prisene er per voksen i ettroms leiligheter med klassifisering 3 eller 3+ i charterselskapenes kataloger.

Alle reiseselskapene klassifiserer fra 1 til 5, hvor 5 er beste klassifisering. Dette betyr det, når bostedet blir klassifisert som 3 hos se forskjellige reiseselskapene:

Saga/Ving: Mellomklasse, ofte med endel fasiliteter og servicetilbud.
Star Tour: God mellomklasse, standard som tilsvarer gjennomsnittet på reisemålet.
Apollo: Velholdte og hyggelige mellomklassehotell med god standard. Her er det ofte fasiliteter som resepsjon, basseng, restaurant og oppholdsrom.

Prisforskjeller?

Du kan få en uke på alle de greske øyene for mellom 4.000 og 5.000 kroner, hvor billigste er Kreta for 3.895 kroner. Dyrest i denne sammenlikningen er Santorini, hvor billigste ukestur koster 4.848 kroner - og dyreste 6.748 kroner.

Det er også interessant å se prispåslaget mellom en og to ukers opphold: Mens Ving og Saga klart dominerer i den hyggelige enden av tabellen, med prispåslag helt ned i 300 kroner for en ekstra uke, dominerer Apollo i den andre enden av tabellen, med prispåslag helt opp i 3.950 kroner. Star Tour ligger mellom My Travel-selskapene Saga og Ving, og Apollo. Verdt å merke seg om du skal på toukerstur til sydligere breddegrader i sommer!

>> Her er prisoversikten

Greske charterøyer

Her er det greske øyutvalget til de største norske charteroperatørene:
Apollo: Antiparos, Egina, Halkidiki, Ios, Kalymnos, Karpathos, Korfu, Kos, Kreta, Lefkas, Lesvos, Naxos, Parga, Paros, Rhodos, Santorini, Skiathos, Skopelos, Symi, Thassos, Tilos, Tolon, Zakynthos.

Star Tour: Korfu, Kreta, Rhodos, Samos, Patmos, Symi.

Saga Solreiser: Karpathos, Korfu, Kos, Kreta, Lesvos, Limnos, Parga, Rhodos, Samos, Skiathos og Skopelos.

Ving Reiser: Karpathos, Korfu, Kos, Kreta, Lesvos, Limnos, Parga, Rhodos, Samos, Skiathos.