Gresk øyluksus

Du trodde kanskje greske hoteller var ensbetydende med pinnestoler, plankegulv og harde skumgummimadrasser. Ikke nødvendigvis - her er noen feinschmeckerhoteller på populære greske øyer.

Publisert
Sist oppdatert

Hotellstandarden i ulike land kan som regel ikke sammenlignes direkte. De fleste turister som har besøkt de greske øyene, vil vite at hotellrommene gjerne er både spartanske og enkle. Skribenten har selv sett løpende firfirsler i kjøkkenskapene, og stønnet seg gjennom mang en het natt på steinharde fjærmadrasser. Som regel venner du deg til det, og oppholder deg ikke mer på hotellrommet enn nødvendig. Men for mange kan et godt hotellrom være det som hever ferien fra fritid til ren rekreasjon. Hører du til blant dem, finnes det heldigvis muligheter for litt luksus, også i Egeerhavets vidstrakte øyverden.

Noen alternativer

Gresk øyluksus
Gresk øyluksus
Gresk øyluksus
Gresk øyluksus
Alle bilder fra hotellenes nettsider.
Alle bilder fra hotellenes nettsider. Vis mer

Semeli, Chora, Mykonos
Den mest sofistikerte av de greske øyene? Her kan du i alle fall finne det lekre hotellet Semeli i et ombygd herskapshus. Hotellet har en god restaurant, flott svømmebasseng og rom med myke sofaer og himmelseng.

High Mill Hotel, Parikia, Paros
Paros er et populært knutepunkt for båtturister i Hellas, og her finner du High Mill Hotel med 34 rom med balkong. Relativt enkle rom, men fantastisk sjøutsikt har de alle. Bassenget ligger i hagen med plen rundt.

Oia Mare Villas, Oia, Santorini
De mest kjente hellasbildene er gjerne fotografert på Santorini, og de aller vakreste kan du regne med er fra Oia. Byen som klamrer seg til klippesiden rett mot solnedgangen har noen meget spesielle bosteder å tilby. Selv om de fleste husene ser normale ut forfra, fortsetter mange av dem innover i klippesidene med rom i huler i fjellet. Et av flere halvhule-hus som er gjort om til hotell, er Oia Mare Villas. Dette hotellet tilbyr også å organisere bryllup.

Margarita Hotel, Chora, Kythera
Litt utenfor allfarvei kanskje, den lille øya Kythera utenfor Peloppones-halvøya. Men i sommermånedene går det daglig hydrofoil hit. Nedenfor hotellet finner du deilige strender, og beliggenheten sørger for flott utsikt fra de fleste av rommene. Bygningen er et toetasjers tidligere herskapshus.

Hotel Bratsera, Hydra
På den bilfrie øya like utenfor Aten, er Hotel Bratsera et godt valg. En gammel svampfabrikk har gjenoppstått som hotell med antikk messing og jernsenger som krydder.

Hotellklassifisering i Hellas

Det er seks klasser for greske hoteller. L benyttes på luksushoteller, deretter rangeres hotellene alfabetisk fra A til E. E er gjerne benyttet på lavbudsjett-bosteder som gjerne kun benyttes av grekere selv, eller budsjettreisende som nesten ikke har budsjett i det hele tatt. Det er imidlertid ikke mange igjen i denne kategorien, da de fleste har kjempet seg til bedre rating, for å sikre seg mer av innholdet i turisters lommebøker. Husk at hotellklassifiseringen ikke sier noe om verken komfort, støy eller renslighet. Rangeringen referer til hvilket tilbud hotellet har utover en seng å sove i, altså bad på rommet, frokostservering, restaurant, basseng etc.

Mer informasjon om små, lekre hoteller og spisesteder i Hellas kan du for eksempel finne i Robin Gauldies bok Charming Small Hotels of Greece, utgitt på Hunter Publishing. Boken får du for 11,17 dollar (omkring 90 kroner) hos Amazon.com.

Mer om ferie i Hellas

 • Velg og vrak i greske øyer

 • De beste lofferutene i Hellas

 • Finn din greske øy
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.

 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.

 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.

 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer