<b>GRATIS:</b> Hos Køben-hotellet Crowne Plaza Copenhagen Towers kan du sykle deg til et gratismåltid.  Foto: ww.cpcopenhagen.dk
GRATIS: Hos Køben-hotellet Crowne Plaza Copenhagen Towers kan du sykle deg til et gratismåltid. Foto: ww.cpcopenhagen.dk Vis mer

Gratismat i Køben

Men det krever litt av kroppen din.

Hotellet Crowne Plaza Copenhagen Towers tilbyr et gratis måltid til sine gjester - men du må yte litt kroppslig til gjengjeld.

Livsnyterens København

For å gjøre deg fortjent til et gratis måltid, må du produsere minst 10 watt-timer med strøm.

Tråkk i vei

Hotellet har installert to el-produserende sykler som du altså kan tråkke avgårde på, for å skaffe deg et gratismåltid. Via en IPod på sykkelstyret, kan du følge med på hvor mye strøm du greier å produsere. Strømmen blir lagret i et batteri på sykkelen, og derfra ledet inn i hotellets el-forsyning.

- El-syklene gir våre gjester en sjanse til å bedrive mosjon samtidig med at de i bokstavelig forstand skaper energi til hotellet. Vi er spente på å se hvor mange gjester som vil bidra med pedalkraft, og hvor mye strøm de produserer. Og selv om en slik sykkeltur kan virke symbolsk i det store bildet, så viser det jo helt konkret at vi alle sammen kan gjøre noe for miljøet, sier Allan L. Agerholm, direktør for Crowne Plaza Copenhagen Towers, i en pressemelding.

Storbyhelg i København

Foto: ww.cpcopenhagen.dk
GRATIS: Hos Køben-hotellet Crowne Plaza Copenhagen Towers kan du sykle deg til et gratismåltid. Foto: ww.cpcopenhagen.dk
Foto: ww.cpcopenhagen.dk
Foto: ww.cpcopenhagen.dk
Foto: ww.cpcopenhagen.dk
Foto: ww.cpcopenhagen.dk
Foto: ww.cpcopenhagen.dk
Foto: ww.cpcopenhagen.dk
Foto: ww.cpcopenhagen.dk


17 minutter

Ifølge hotellet kan en person i god form, som sykler i 30 kilometer i timen, produsere cirka 100 watt-timer elektrisitet i løpet av én time. Med den farten vil det ta deg cirka 17 minutter å produsere nok elektrisitet til å gjøre deg fortjent til et gratismåltid.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Du får imidlertid ikke spise ubegrenset. Belønningen er et gratis måltid i hotellets nordiske restaurant til en verdi av 200 kroner.

Fra juni vil du også få muligheten til å sykle om kapp med en av de rundt 2.400 solcellene som er installert på hotellets fasade.

De spesielle syklene ble installert 19. april, og skal i første omgang være et tilbud til gjestene og for miljøet i ett år. Dersom du har tenkt deg til København i sommer, har du altså en mulighet til å innkassere et gratis måltid - dersom du skal bo på Crowne Plaza. Dersom dette blir en suksess, vil det samme tilbudet bli introdusert også på kjedens hoteller i hjemlandet Storbritannia.

Det var for øvrig på dette hotellet Obama bodde da han besøkte København i forbindelse med klimakonferansen i desember.

Storbyguide til København

Grønt hotell

Crowne Plaza markedsfører seg veldig som et grønt hotell med mange energisparende løsninger - som en egen solcellepark, lavenergi lyskilder mm. De understreker imidlertid at de grønne løsningene ikke går på kompromiss med kvalitet, komfort, sikkerhet og luksusopplevelsen.

Hotellet ligger i utkanten av København, 150 meter fra Øresundstorget og 12 minutter i metro til Kongens Nytorv. Ifølge hotellets faktainformasjon er det 8 minutter i bil til Kastrup, men tar du bilen til flyplassen er vel alt det gode du eventuelt har gjort for miljøet ved å velge et grønt hotell, spist opp av bilens drivstofforbruk og utslipp ...