Gratisguiding i New York

Lyst til å oppleve det virkelige Big Apple? La en newyorker vise deg hjembyen sin.

I want to be a part of it - Manhattan. 
Foto: NYC & Company Foto: NYC & Company
I want to be a part of it - Manhattan.
Foto: NYC & Company Foto: NYC & Company Vis mer
"Let me show you my beautiful city!" 
Foto: Big Apple Greeter Foto: Big Apple Greeter
"Let me show you my beautiful city!"
Foto: Big Apple Greeter Foto: Big Apple Greeter Vis mer


Den beste måten å oppleve en by på, er å bli vist rundt av en av innbyggerne. Men det er ikke alltid man er så heldig å kjenne noen i byen man skal besøke.

Det gjør ingenting dersom du skal til New York. Her kan du nemlig kontakte Big Apple Greeter, og møte en new yorker som viser deg byen - helt gratis.

Big Apple Greeters er en frivillig organisasjon som ønsker å gi turister en litt annerledes New York-opplevelse. Turene varer i to til fire timer, og tar for seg forskjellige områder av byen. Dette er ingen turisttur der du får se de største turistattraksjonene - målet med Big Apple Greeters turer er å vise deg det virkelige New York, deler av byen de frivillige kjenner som sin egen bukselomme.

Har guidet tusener

Big Apple Greeters har guidet over 60.000 turister siden starten i 1992. De 350 frivillige snakker til sammen 22 forskjellige språk, og har alle forskjellige "spesialfelt".

Ta kontakt med Big Apple Greeter noen uker før du setter kursen mot New York, og avtal hvilket område av byen du er interessert i å se. Big Apple Greeter arrangerer også turer for rullestolbrukere og andre med fysiske funksjonshemninger.

På nett:
Big Apple Greeter

Mer fra New York:
New Yorks beste hamburgere
Donald Trumps New York
Stilstudier fra New York
Bli rik i New York