Gratis vinterferie for barna

Den svenske turistforeningen vil tiltrekke seg barnefamiliene, og tilbyr gratis vinterferie på noen utvalgte hytter for alle barn mellom 0 og 15 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forutsetningen er selvsagt at de ferierer sammen med voksne. Det gis gratis ferie for ett barn per voksen. På tre av hyttene får barna til og med maten gratis! Men du må være medlem i den svenske turistforeningen for å benytte deg av tilbudet.

Gratis i Norge

Det er også mulig å overnatte gratis på de norske turisthyttene. Forutsetningen er at barna er medlem i Barnas Turlag. Da kan de overnatte gratis på de selvbetjente og ubetjente hyttene - men ikke på de betjente hyttene. Dette gjelder alle slike hytter over hele landet, som summerer seg til drøye 200. Den norske turistforening har rundt 450 hytter totalt. Medlemmer av DNT Ung kan overnatte gratis på hyttene i Oslomarka.

Moro for unga på fjellet også i Sverige! Foto:  Jenny Engström/Svenske turistforeningen
Moro for unga på fjellet også i Sverige! Foto: Jenny Engström/Svenske turistforeningen Vis mer


Om du vil ha plass på en av turistforeningens betjente hytter i vinterferien eller påsken, og du vil bo på eget rom, bør du bestille på forhånd. For øvrig opererer turistforeningens hytter etter prinsippet om at det alltid er en ledig plass, og at ingen blir avvist. I de store feriene, er det egne aktivitører som organiserer utendørsmoro for barn, ungdom og familiene.

HER BOR BARNA GRATIS I SVERIGE:

Grövelsjöns Fjällstation – Dalarna

Dette er den svenske turistforeningens sydligste fjellstasjon, 816 moh. på enden av Langfjellet. Stedet ligger like over grensen fra Norge, og innbyr til vandring også i norske Femundsmarka nasjonalpark. Det er cirka 30 mil fra Oslo til Grövelsjö, og det er bilvei helt frem. De tilbyr gratis overnatting for barn.

Klikk her for å lese mer om fjellstasjonen.

Storulvån.Foto: Svenske turistforeningen
Storulvån.
Foto: Svenske turistforeningen Vis mer


Storulvån – Jämtland

Her skal det i tillegg være mulig å spise godt - og sunt. Restauranten har prisbelønte kokker, som serverer sunn mat av lokale råvarer. Stedet ligger en times bilkjøring fra Åre og halvannen time fra Trondheim. Bilvei helt frem. Her er det både gratis mat og opphold for barna.

Klikk her for å lese mer om fjellstasjonen.

Saltoluokta.Foto: Svenske turistforeningen
Saltoluokta.
Foto: Svenske turistforeningen Vis mer


Saltoluokta – Lappland

Her kan barna nyte godt av både gratis opphold og gratis mat. Saltoluokta ligger i vegløst land inntil sjøen Langas, ved starten av Luleälven. Det er altså ikke bilvei helt frem hit, så her må du spenne på deg skiene eller bestille skutertransport. Dette er i Nord-Sverige, ikke langt fra Kiruna.

Klikk her for å lese mer om fjellstasjonen.

Abisko – Lappland

Nord i Sverige, midt i Abisko nasjonalpark. Her får barna gratis overnatting og gratis mat. Stedet ligger halvannen times kjøretur fra Kiruna med bil, og det er bilvei helt frem.

Klikk her for å lese mer om fjellstasjonen.

Les mer om gratis vinterferie for barn på den svenske turistforeningens nettside: stfturist.se


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!