<strong>HVA MED WIEN?</strong> Informasjon fra EU forteller deg ganske mye gratis. Foto: colourbox.com
HVA MED WIEN? Informasjon fra EU forteller deg ganske mye gratis. Foto: colourbox.com Vis mer

Gratis reisehjelp i Europa

EU driver med mye rart, nå også reiseguider.

Publisert
Sist oppdatert

Skal du reise i EUs 27 medlemsland i 2011 eller 2012, får du nå en gratis guide med råd og tips som kan være til hjelp. Selvsagt tilgjengelig på flere språk, som for eksempel engelsk, dansk og svensk.

Hva finner du her?

Informasjonen dekker temaer som hvilke dokumenter du trenger, valutaforhold, handel, reise, helse, kommunikasjon, severdigheter, beste reisetidspunkt og nødhjelp.

Nå i forkant av påsken, kan det for eksempel være nyttig å klikke seg inn på offentlige ferier; public holidays. Her finner du rett og slett en komplett EU-oversikt over hvilke land som feirer de ulike helligdagene, og hvor det er business-as-usual.

Når er det ferie i Norge? Skoleferieoversikten

Lurer du på hva det koster å bruke mobiltelefon i de ulike landene, kan du også finne mer om dette. Det er spesielt mobildata-bruk som kan koste deg skjorta når du er på reise. Heldigvis vil det om få år bli slutt på at mobiloperatørene kan kreve ekstremt høye priser for datatrafikk i utlandet.

Mer om dette: - Dataprisene skal kraftig ned

Forrige helg stilte vi klokka til sommertid. Dette følger praksisen i EU. Men tidssonen er likevel ikke lik på tvers av de 27 landene. Lurer du på hva differansen er, finner du også en oversikt over dette.

Alle informasjonen finnes samlet på disse nettsidene, og kan også bestilles tilsendt i "fysisk" brosjyreform.

Også da?

Hadde du vært medlem av EU ville du kanskje satt spørsmålstegn ved om dette er fornuftig ressursbruk. Det meste av informasjonen kan du likevel finne på nett. Men for deg som skal reise til disse landene er det uansett praktisk å få relevant og - forhåpentligvis - pålitelig informasjon samlet på ett sted. Vi gir tommel opp for ideen, mens utførelsen virker noe traust og byråkratisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer