Gratis oppdaterte reiseguider på nett

Etter tsunamikatastrofen i Asia, er det mange forandringer i forhold til hva reisende kan lese i guidebøkene. Lonely Planet oppdaterer nå på nett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tsunamien ødela mange reisemål i India, Indonesia, Maldivene, Sri Lanka og Thailand. Reisende som benytter reiseguider på papir får ikke med seg dette, men nå har Lonely Planet tatt konsekvensen av skalaen på katastrofen, og oppdaterer guidebokdetaljer på nett.

Følgende utgaver av reisehåndbøkene er oppdatert:

 • India, utgave 7
 • Indonesia, utgave 7
 • Maldivene, utgave 5
 • Sri Lanka, utgave 9: Jaffna & the North, The East, West Coast
 • Thailand's Islands & Beaches, utgave 4
 • Oppgraderingene finnes på Lonely Planets nettsider, i PDF-format. Du må ha Acrobat Reader for å laste dem ned. Forøvrig er de gratis, og du er ikke avhengig av å ha kjøpt bøkene for å få utbytte av informasjonen.

  Detaljer

  India-utgaven er spesielt oppdatert med informasjon fra Nikobarene og Andamanøyene. Research er gjort i midten av mars i år. Her får du informasjon om generelle forhold, transport, rammede severdigheter og aktuelle bosteder. Detaljer om enkeltøyer etter tsunamien.

  Indonesia-utgaven er oppdatert med hensyn på Aceh-regionen. Her er det informasjon om forholdene etter jordskjelv og tsunami, helseeffekter og lokale konflikter. Reisende rådes til å sjekke reiseråd for området før de legger ferden hit. Oppdatert informasjon på transport, severdigheter, bosteder og restauranter for flere deler av det rammede området.

  Maldivene-utgaven er basert på research gjort i månedsskiftet februar/mars. Her forteller forfatterne at det er stor forskjell på øyene hvorvidt de er rammet av tsunamien eller ei. Turistene er tilbake, transportsystemene ble i liten grad skadet av bølgene, det samme ble undervannsforholdene (mange reiser til Maldivene for å dykke). De verste skadene på Maldivene rammet øyenes østkyst.

  Thailand-utgaven er basert på research fra 8. til 23. mars. Her bemerkes det at forholdene endrer seg fort, og at nye steder åpner på løpende bånd, så det lønner seg å sjekke forholdene lokalt før du reiser. Forfatterne skriver at de aller fleste turiststedene langs den rammede kysten av Thailand, er oppe og går igjen. Detaljert informasjon om flere områder over mange sider.

  Sri Lanka-utgaven er oppdatert i tre seksjoner. Research gjort i februar og mars. Inneholder detaljerte beskrivelser av hvor tsunamien rammet hardest, transport, bosteder, spisesteder, severdigheter og aktiviteter.

  Ekstern lenke:

 • Her finner du oppdateringene