Gratis musikk

Du trenger ikke betale femhundre- og tusenlapper for å gå på konsert. Her er noen gratis festivaler og musikkbegivenheter i sommer.

Å delta i parader er aldeles gratis.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst
Å delta i parader er aldeles gratis.

Foto: Inga Holst Foto: Inga Holst Vis mer


Gratishelg i Oslo

Det er gratislykke i sommeroslo neste helg. Musikkfest Oslo - Musikkens Dag har sin bakgrunn fra det franske arrangementet Fête de la Musique som avholdes hvert år 21. juni. Idéen om verdens mest omfattende internasjonale musikkfestival ble klekket ut av daværende kulturminister i Frankrike, Jack Lange, i 1982. Arrangementet kom til Norge etter et initiativ fra Oslo kommune i 1992. På den største scenen som er lagt til Rådhusplassen skal The Margareths, Audrey Horn, Runaway Rhodos, Wibutee, Washington og Superfamily spille. I tillegg blir det som vanlig musikk i alle genre på scener spredt over hele Oslo.

Sted og tid: Oslo, 4. juni.
Nett: Festivalens nettside
Les mer: Festivaler i Norge

Sverige

I Värmland, en times kjøring fra Karlstad, vil 140 artister spille i sommer.
Festivalagiften er på 850 svenske kroner, men alle de over 50 år og de under 12 har gratis adgang til den to dager lange festen.

Sted og tid: Arvika, Sverige, 14. til 16. juli.
Pris: Barn under 12 år og voksne over 50 har gratis adgang mot fremvisning av legitimasjon.
Ekstern lenke: Festivalens nettside
Les mer: Festivaler i Norden

London

Konserter med stykker med London Symphony Orchestra får du i sommer i St Luke's church i London. På programmet er Tchaikovsky, Brahms, og en rekke tematiske konserter.

Sted og tid: Old Street, London, hele sommeren.
Nett: London Symphony Orchestra

Notting Hill, fantastisk gateshow.

Foto: Stinge Okkelmo Foto: Stine Okkelmo
Notting Hill, fantastisk gateshow.

Foto: Stinge Okkelmo Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Ekstratips:
Få med deg Notting Hill-karnevalet. Notting Hill er ikke bare bydelen for celebriteter og rike, men også den bydelen de svarte innvandrere fra Karibia slo seg ned i da de kom til London på 1950-tallet. Og Notting Hill Carnival er deres karneval. I løpet av en helg forvandles bydelen til et virvar av farger, lyd, lukter, smaker og – ikke minst – mennesker. Karnevalet i 2005 vil feires den 28. og 29. august. Gratis å se på.

Les mer: BILDESPESIAL: Notting Hill-karnevalet - et virvar i farger
Nett: The Royal Borough of Kensington and Chelsea

Parader

I juni, juli og august dundrer et utall parader gjennom bygatene. Å henge seg på en paradeflåte koster ingenting. I Norge vil EuroPride sørge for glamour og masse musikk den 25. juni.

Nett: EuroPride

Den 3. september er det parade fra Fredriksberg til Tivoli, og inspirasjonen har organisatoren, Hans Christian Andersen 2005 Foundation, fått i Mardi Gras, Rio de Janeiro, og naturligvis i eventyrene som Andersen skrev. 15-20 flåter deltar i kjempeparaden.

Nett: H.C. Andersen Foundation

>>Gratis attraksjoner
>> Godt og gratis
>> Tilbake til innledningen