Gratis leiebil

Du trenger ikke haike for å kjøre gratis privatbil i ferien. Meld deg som returbilsjåfør, og reis gratis!

Kjør gratis leiebil.
Kjør gratis leiebil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Sverige har bilutleiekjeden Hertz åpnet en ny nettside, med villige gratissjåfører som målgruppe. Med denne tjenesten ønsker bilutleiesenskapet å redusere kostnadene de har med å frakte biler gjennom Sverige, og til og fra det øvrige Europa.

Målet er å kunne tilby rundt 100 biler for transport i løpet av en måned, og da er det snakk om biler som skal transporteres både innen Sverige, og til og fra europeiske byer. Den største andelen av biler skal imidlertid fraktes mellom svenske byer - og da hovedsakelig mellom de største byene, som Stockholm, Göteborg og Malmö. Du må bli medlem av nettjenesten for å kunne benytte deg av tilbudet, og du må ha hatt førerkort i minst ett år. Tjenesten retter seg hovedsakelig til studenter, ungdommer og andre med god tid, men med mindre i lommeboken.

Gratis i Norge

Hertz i Norge har imidlertid ingen planer om å følge den svenske avdelingens vei til kostnadskutt.

- Vi har i stor grad benyttet profesjonelle aktører til å flytte våre biler - det vil si transportfirma, sier daglig leder i Hertz Norge, Trygve Simonsen. Vi har ikke lagt opp til at private brukes til å forflytte våre biler, og har ingen planer om dette på nåværende tidspunkt. Men vi har litt kontakt inn til tjenesten transfercar4u.no, som vi benytter når vi har behov for å transportere biler og dette ikke er mulig gjennom våre vanlige kanaler, fortsetter Simonsen.

Transfercar4u.no, eller returbil.no, er en nettjeneste som videreformidler returbiler fra bilutleieselskapene. De formidler biler fra alle de store bilutleieselskapene som operererer i Norge; Avis, Hertz, Budget, National, Europcar, etc.

Det er litt ulik praksis med tanke på hva utleiefirmaet dekker, og hva du selv må betale. Dette vil du finne forklart på nettsiden, sammen med informasjon om hvor bilen må plukkes opp, og hvor den skal fraktes til. Ved frakt av noen returbiler er alt dekket av bileieren, inkludert drivstoff og bompenger - og i noen tilfeller får man endog betalt for å kjøre bilen fra A til Å - men dette hører riktignok til unntakene. Andre selskaper tar et administrasjonsgebyr, som gjerne går til å dekke en utvidet forsikring for returbilsjåføren. Slik står du i tilfelle som en ordinær leietaker, og slipper å eventuelt måtte punge ut med en egenandel på opptil 15.000 kroner dersom noe skulle skje på veien.

Dersom du tenker på å melde deg som returbilsjåfør - det være seg innen- eller utenlands - så bør du sette deg inn i hvilke vilkår som gjelder. Det er ikke moro å bli møtt med et egenandelskrav på 15.000 kroner dersom noe skulle skje underveis. For har du meldt deg som sjåfør for å slippe billigst mulig unna transportmessig, er det vel tvilsomt at du har 15.000 kroner liggende parat til et uheldig tilfelle ...

Returbilordninger i Norge og utlandet:

På nett:
hertzfreerider.se - Sverige og Europa. Da vi sjekket tjenesten, var det tre biler som ventet på retursjåfør.
transfercar4u.no - hele Norge. Da vi sjekket tjenesten, var det et 20-talls biler som ventet på sjåfør.
autodriveaway.com - for forflytning av biler i USA. Da vi sjekket tjenesten, var det et 60-talls biler som stor klare til å bli fraktet over store deler av Nord-Amerika. Du må være minst 23 år.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer