Gratis internett på flyplassen

I mai-juni kan du surfe kostnadsfritt på de største flyplassene i Norge.

Hurra, snart kan du surfe gratis på flyplassen! Foto: Gaute Bruvik/Avinor
Hurra, snart kan du surfe gratis på flyplassen! Foto: Gaute Bruvik/Avinor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Internett er en del av hverdagen til veldig mange, og heldigvis har det skjedd en del fremskritt i teknologien de siste årene. Du kan stort sett være på nettet nesten uansett hvor du er i verden, enten du er på bussen, båten, toget eller om bord i flyet.

Tirsdag 8. februar lanserte Norwegian bredbånd på enkelte av flyene sine. I løpet av året er det forventet at 21 fly skal ha fått det installert, og det skal være gratis ut året. NSB tilbyr også gratis internett på flere av sine togstrekninger.

Siste nytt nå er at Avinor innfører gratis internettilgang på alle de største flyplassene i Norge. Det skriver Aftenposten.

Les også: Sendte e-post fra himmelen

Et krav fra passasjerene

– Dette er svar på et klart krav fra passasjerene. I dag er internettilgang en selvfølge uansett hvor man befinner seg, og å gjøre det gratis har vært et veldig sterkt ønske fra flyplassbrukerne, sier direktør for marked og kommersiell utvikling i Avinor, Øystein Høsteland Sundby, til avisen.

Ordningen blir innført i mai-juni, men Avinor har på sikt planer om å bygge ut tjenesten til alle 46 flyplassene de drifter i Norge.

Påloggingskoden til flyplassnettverket vil bli utdelt i alle skranker og utsalg på flyplassene, og vips så er du på nettet.

Gladnyhet for alle sjømenn: Lover bedre internett til havs

Tekniske utfordringer

Men for øyeblikket er ikke alt helt klart ennå.

Avinor jobber nemlig med å løse noen tekniske utfordringer før de kan åpne flyplassenes nettverk, i tillegg til at de må forholde seg til Datalagringsdirektivet som nylig ble vedtatt innført i Norge.

– Vi er avhengig av å finne teknologiske løsninger som innfrir kravene i direktivet om lagring av trafikken slik at vi får en varig løsning fra dag én. Vi vil ikke risikere å gå ut med et tilbud som vi senere må stramme inn på, men nettilgangen vil helt sikkert være gratis før sommeren, sier Høsteland Sundby til Aftenposten.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!