Gratis i storbyen

Ti storbyer, helt gratis opplevelser. Velg og vrak.

New York er dyrt, men også her kan du ha det moro helt gratis. Vis mer

Din mening:

Hvilken ferie foretrekker du? (Avsluttet)
Sydenferie(43%) 177
Storbyferie(42%) 172
Norgesferie(14%) 59
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Med høstmørket fyller vi på med budsjettipsene til ti storbyer. Reis og opplev - billig.

>> London
>> New York
>> København
>> Stockholm
>> Paris
>> Praha
>> Roma
>> Berlin
>> Oslo
>> Bergen

Smarte gratistips

I tillegg til rådene knyttet til de ulike byene i oversikten vår, kan den budsjettfikserte også få med seg disse mer generelle gratistipsene som kan gi deg opplevelser for ingenting i de fleste byer:

  1. Små kunstgallerier har gjerne gratis adgang på salgsutstillinger.
  2. Nøden? Større forretningshoteller har gjerne fine toaletter i lobby- eller barområder, der du kan spankulere inn og benytte deg av porselen og vaskemuligheter om du bare ser skikkelig nok og verdensvant nok ut. Langt å foretrekke fremfor skitne offentlige avtreder som i tillegg gjerne krever inngangspenger.
  3. Parker er som regel gratis å besøke, og de fleste kan by på både folkeliv, rekreasjon og kunst. Du kan ofte også høre gratiskonserter på parker og plasser i større byer.
  4. Kirkegårder er gjerne stille oaser, og i enkelte byer rene turistattraksjoner på grunn av sine spesielle gravmonumenter og kjente døde.
  5. Kirker er ofte både vakre og fredelige, og har også gjerne gratis inngang, i alle fall om de ikke er av de aller mest profilerte. Dessverre er for eksempel norske kirker ikke vanligvis åpne, men kanskje kan du treffe på en gudstjeneste eller andre seremonier?
  6. Inngang til høye bygninger med utsikt over byen trenger ikke koste noe. Sjekk forholdene dit du reiser, kanskje kan du spare pengene de mer kjente utsiktspunktene koster?
  7. Fysen? De fleste store supermarkeder byr regelmessig på smaksprøver av varene som de selger. For den desperate ...
  8. Reise gratis? Ikeabussen i Oslo er velkjent, og den går faktisk til en av hovedstadens mest besøkte "turistattraksjoner". Enkelte byer har faktisk gratis turistbusser. Du kan også kjøre leiebil helt gratis - om du er litt smart og har flaks. Mer her.
  9. Gratis guide? Se etter damene med paraplyer og fargerike capser - det er ikke vanskelig å slenge seg med en turistgruppe på guidet rundtur i byen, og på det viset få masse informasjon.
  10. Bo gratis? Det er faktisk mulig, om du melder deg inn i en av de mange sofasurfer-klubbene, hvor ildsjeler huser hverandre gratis. Klikk her for en oversikt over slike klubber.

Mer storbystoff


Budapest - sjarmerende rundlurt

UNGARN: Sjakkmatt i badebukse og bikini.


Istanbul - en blås for livet

HØY I TYRKIA: Berusende fra første trekk.

Sjekk også DinSide Reises samling av storbyguider, med ferske guider til mellom andre New York, Buenos Aires og Madrid.