Gratis i Stockholm


1: Museer

Svenskene har gått foran danskene, og besluttet for noen år tilbake at alle statlige museer skal være gratis. I ettertid har også en del kommunale museer fulgt etter med åpne dører og gratis kultur. Veldig mange av de statlige museene ligger i Stockholm. Her er noen med gratis entré:

Arkitekturmuseet, Armémuseum, Etnografiska museet, Historiska museet, Kungliga myntkabinettet, Livrustkammaren, Medelhavsmuseet, Medeltidsmuseet, Moderna museet, Musikmuseet, Nationalmuseum, Naturhistoriska riksmuseet, Nordiska museet, Sjöhistoriska museet, Skoklosters slott, Stadsmuseet og Östasiatiskamuseet.

På nett: Stockholms turistinformasjon

2: Den store oversikten

Nyt utsikten over Stockholm og skjærgården helt gratis. Du må selvsagt komme deg til utsiktspunktet, men her er det ikke snakk om de helt store utgiftene – og så får du jo sett deg litt rundt underveis også. Skinnarviksberget på Söder er det høyeste utsiktspunktet i indre by, på 53 meter over havet. Herfra kan du se Gamla Stan, Ridarfjärden, Riddarholmen med mer. Utsiktspunktet i Monteliusvägen byr på utsikt over Gamla Stan, Riddarsjärden, Stadshuset med mer.

Stockholm Slott.
Stockholm Slott. Vis mer


3: Vaktparaden

Det er ikke bare Buckingham Palace som har vaktiskifte ved slottet som turistattraksjon. Vaktskiftet ved svenskekongens slott, og den tilhørende vaktparaden, er en av Stockholms største turistattraksjoner. I løpet av et år bivåner rundt 800.000 tilskuere evenementet. Begivenheten finner sted i ytre borggård mandag til lørdag klokken 12.15, og søndager og helligdager klokken 13.15 fra mai til august, og ved jul, nyttår og andre helligdagshelger. Resten av året skjer det kun onsdager og lørdager kl. 12.15, og søndager kl. 13.15. Dersom du vil ha med deg paraden i forkant av vaktskiftet, så går den fra Armémuseet via Hamnagatan og Regjeringsgatan til slottet. Seremonien med vaktskiftet på slottet tar cirka 40 minutter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På nett: Vaktavløsning