Gratis i Roma

Italia er ikke noe lavkostland, og Roma er heller ikke Italias rimeligste by.

Publisert
Sist oppdatert
Å gå i gatene er gratis, og få byer er så interessante i så måte som Roma.
Å gå i gatene er gratis, og få byer er så interessante i så måte som Roma. Vis mer


Den store fordelen med budsjetturisme i Roma, er at byen er relativt kompakt. Det betyr at du kan nå over mye til fots, og dermed ikke bruke opp annen kapital enn skosolene dine.

Klassisk moro

Det finnes få byer som kan konkurrere med Roma når det gjelder antall av severdigheter for den med sans for det klassiske. Og det beste av alt - du kan se de fleste av dem GRATIS. Romas best bevarte bygg fra antikken, Pantheon, kan du for eksempel beundre helt uten kostnad. Det samme gjelder Forum Romanum, Trevifontenen, Spansketrappen, Colosseums eksteriør og Peterskirken.

Velg søndag

Den siste søndagen hver måned kan du gå på gratis museumsbesøk blant annet på Capitolhøyden og Vatikanmuseene. Dessuten har flere museer gratis inngang for personer under 18 eller over 65 år.

... og til sist en liten grøsser

I krypten til den beskjedne kirken Santa Maria della Concezione er dekoren mildest talt spesiell: Tak og vegger er dekket med fint stablede bein, levningene etter omkring 4.000 munker ...

Flere romerske tips

  • Amor i Roma
  • Rått designhotell i Roma (NB: Ikke budsjettips)
  • Bildespesial: Må-se i Roma
  • Mer om

    Vi bryr oss om ditt personvern

    dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Les mer