Gratis i Oslo


1: Gigantattraksjon

Norges sannsynligvis mest besøkte turistattraksjon er også gratis. Vigelandsparken har ikke nøyaktige tall på antall besøkende, siden det ikke er inngangsregistrering eller betaling her, men området med 212 av Vigelands menneskeskulpturer i Frognerparken tar sannsynligvis imot rundt en million besøkende i løpet av en sommer. Den offisielt mest besøkte er Holmenkollen. Her må du betale for inngang til Skimuseet og hopptårnet, men det er gratis å beundre både hopptårn, skiarena og utsikten over byen.

2: Middelalder

I Middelalderparken kan du se ruiner etter Mariakirken, Clemenskirken og kongsgården. Populært blant picnickere på varme sommerdager, men området ved vannspeilet mot motorveiene er også fint på høsten. Få også med deg Akershus Festning der du kan vandre rundt på egenhånd.

3: Vaktskifte

Garden har hovedavløsning ved slottet og alle andre steder der de holder vakt, klokken 1330. Ofte også drilloppvisning og konserter i forlengelse av avløsningen sommerstid. Vaktparaden gjennomføres på virkedager sommerstid, og da går den påtroppende vaktstyrken ledet av Gardemusikken eller Forsvarets Stabsmusikkorps fra Akershus Festning klokken 1310.

Gardist ved slottet i Oslo.
Gardist ved slottet i Oslo. Vis mer