Gratis i New York


1: Sightseeing

Den billigste assisterte måten å se New York på, må være tilbudet der du blir guidet av en innfødt. Det er selskapet Big Apple Greeters som står bak konseptet, og ideen er å gi turister en litt annerledes New York-opplevelse. Her får du ikke se de tradisjonelle turistattraksjonene, men heller det virkelige New York, som guidene kjenner som sin egen bukselomme. Big Apple Greeters har guidet over 60.000 turister siden starten i 1992. De 350 frivillige snakker til sammen 22 forskjellige språk, og har alle forskjellige "spesialfelt".

På nett: Big Apple Greeter

Det finnes også en del andre guidede vandreturer som er gratis; blant annet sladder og historier langs 8th Street, The Federal Reserve Bank fra innsiden, Brooklyn bryggeri mm. Du finner en liste over disse og flere gratisguidete vandreturer hos NY Magazine.

2: Båttur

Turister betaler i dyre dommer for å ta sightseeingbåter forbi Frihetsgudinnen. Det er imidlertid ikke nødvendig - fergen fra Manhattan til Staten Island er gratis, og gir tilnærmet den samme utsikten mot den severdige damen. 104 turer i ukedagene og 64 i helgen.

På nett: Staten Island Ferry

3: Vindusshopping

Få andre byer kan gi deg så våte drømmer via handlevinduene som New York. Legg igjen lommeboka i hotellsafen, og begi deg ut i noen av verdens mest legendariske shoppinggater. Fifth Avenue, 57th street er berømte gater, Saks Fifth Avenue, Barney's og Bloomingdales er handlesentrene og Soho er kjent for de mest ekstravagante flagshipbutikkene. Sjekk for eksempel Pradas merksnodige løsning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

 Foto: Karoline Brubæk
Foto: Karoline Brubæk Vis mer