Gratis i London

Flere av Londons museer og gallerier kan du besøke gratis.

Publisert
Sist oppdatert

Du kan ha mye moro i London for lite penger, selv med skyhøy pundkurs. Her er noen gratis tips for et besøk i nordmenns favorittstorby.

Besøk et hus eller to

Å se på vaktskiftet ved dronningens palass, er gratis. <I>Se det her: Buckingham Palace, Windsor Castle, Horse Guards Arch og Tower of London.</I>
Å se på vaktskiftet ved dronningens palass, er gratis. Se det her: Buckingham Palace, Windsor Castle, Horse Guards Arch og Tower of London. Vis mer


Du har kanskje sett Kenwood House i filmer som Notting Hill og Mansfield Park. Denne vakre residensen i Hampstead Heath slipper deg gratis inn for å beundre skattene: En imponerende privat malerisamling, et ekstraordinært bibliotek og en samling nyklassiske møbler. Herfra kan du også nyte utsikten over storbyen og de vakre hagene rundt residensen.

Litt mer beskjedent er Geffrye Museum. De skryter selv av å være et av Londons hyggeligste museer, og også her er det gratis adgang. Her får du bli med på en reise i tid og interiører fra 1600-tallet og frem til moderne tid. Huset byr også på en urtehage som er åpen fra april til oktober.

Gratis utstillinger

Flere av Londons museer og gallerier tilbyr gratis adgang. Noen har gratis adgang for barn, studenter, pensjonister og handikappede. Her er et utvalg:

I hjertet av byen finner du National Gallery som gir deg muligheten til å se en av verdens fineste samlinger av vesteuropeiske malerier gratis. Galleriene Tate Britain og Tate Modern slipper deg også gratis inn til sine permanente kunstutstillinger. Har du barn, kan et besøk på Museum of Childhood i East End kanskje friste. Helgeaktiviteter for barn, og utstillinger som spenner over barnerelaterte objekter over 400 år. Og selv på berømte British Museum kan du nå beundre de faste utstillingene uten å spandere et eneste pund.

I Londons gater finnes gratis opplevelser.
I Londons gater finnes gratis opplevelser. Vis mer

Gratis underholdning

Et besøk i byens parker er å anbefale for å få et inntrykk av livet i storbyen. Alle offentlige parker har fri adgang, men du må regne med å betale for solstoler og leie av båter og hester. Anbefalt er selvsagt Hyde Park, hvor du bør få med deg de taletrengte ordkløyverne på Speakers Corner, søndager. En tradisjon fra 1855. Andre fine parker er Kensington Gardens, St. James's Park og Regent's Park.

Du kan også besøke Covent Garden som huser daglig underholdning fra 10 til 19 eller senere. Her opptrer alt fra panfløytister til dansere og flammeslukere. Her er det også regelmessig gratis lunsjkonserter.

Til London før jul? Her er aktuelle reisemåter og priser.

Lenker og adresser

Mer billig og gratis? Sjekk for eksempel London Free List og London Freebies.

 • Nettsider med informasjon om Londons parker finner du her.

 • Nettside med informasjon om Covent Garden her.
 • The National Gallery, Trafalgar Square, London WC2N 5DN. Åpent 10 - 18 hver dag, onsdag til 21.

 • The National Portrait Gallery, St Martin's Place, London WC2. Åpent 10 - 18 hver dag, torsdag og fredag til 21.

 • Tate Britain, Millbank, London SW1P 4RG. Åpent hver dag, 10 - 17.50.

 • Tate Modern, Bankside, London SE1 9TG. Åpent søndag - torsdag, 10 - 18, fredag - lørdag, 10 - 22.

 • Museum of Childhood, Cambridge Heat Road, London E2 9PA. Åpent 10 - 17.50, stengt fredag.

 • British Museum, hovedinngang i Great Russel Street. Åpent 10 - 17.30 lørdag til onsdag, 10 til 20.30 torsdag til fredag.

 • Kenwood House, mellom Hampstead og Highgate i Nord-London. Åpent 10 - 18, april til oktober og 10 - 16, november til mars.

 • Geffrye Museum, Kingsland Road, London, E2 8EA. Åpent 10 - 17, tirsdag til lørdag, 12 - 17 søndag.
 • Ut på tur?

  Verktøy for reiselyst

  Skiguiden gir deg lesernes egne karakterer, vurderinger og opplevelser fra norske skisteder. Du kan også avlegge egne stemmer og skrive artikler. Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted. Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv. Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris. Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  Artikkelen er omarbeidet fra første gang den ble publisert, 11/9-2001

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer