Gratis i København


1: Gratis museer

Fra 1. januar ble det gratis å gå på Danmarks statlige museer - og dermed slipper du gratis inn på Nasjonalmuseet og Statens Museum for Kunst. Frilandsmuseet og Frihetsmuseet, som også hører inn under Nasjonalmuseet, er dermed også blitt gratis.

Her er noen flere museer i København med gratis inngang alle dager:
Den Kongelige Afstøbningssamling viser gipsavstøpninger og relieffer fra all verdens samlinger; museer, templer, kirker og offentlige plasser.
På nett: Den Kongelige Afstøbningssamling

ToldSkat Museet viser toll- og skattevesenets historie, inkludert finurlige gjenstander som har vært benyttet i smuglerforsøk gjennom tidene.
På nett: ToldSkat Museet

Værløse Museum har utstillinger om arkeologi, landbruk, allmuekultur, leker osv.
På nett: Værløse Museum

Mange museer har gratis inngang på onsdag. Noen muligheter er: Den Hirschsprungske Samling, Geologisk Museum, Tøjhusmuseet, Thorvaldsens Museum, Ny Carlsberg Glyptotek m.fl.

Bysykkel. Foto: Wonderful Copenhagen
Bysykkel. Foto: Wonderful Copenhagen Vis mer


2: Transport

Skal du til København mellom 1. mai og 15. desember, kan du komme deg gratis rundt i byen uten å måtte gå. Bysyklene kan benyttes på samme måte som handlevognene som vi kjenner godt til her til lands; du putter på en dansk 20-kroning for å få løsnet sykkelen fra stativet, og så får du pengen igjen når du setter den tilbake i et bysykkelstativ.

Det finnes rundt 110 bysykkelstativ rundt omkring i byen, og syklene må kun benyttes i det sentrale København, eller innenfor vollene. Husk også at de ikke kan benyttes etter mørkets frembrudd, da de ikke har lykter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På nett: Bycyklen

3: Royalt

Dronningens voktere skifter under seremoni klokken 12 hver dag. Amalienborg Slott er stedet, dette er også de danske regenters hjem i vinterhalvåret.

4: Loppis

Det er ikke gratis å handle, bare nesten. Men det er garantert gratis å se på. Københavns loppemarkeder kan være spennende jaktterreng både for den med penger, og den med sans for bare å kikke på rariteter. De fleste holder åpent i sommerhalvåret, men det finnes også innendørs loppemarkeder i vintermånedene.

På nett: Visit Copenhagens loppeliste