Gratis i Bergen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Bergensvær er en del av pakken om du reiser hit på høsten, men så ekstremt som dette skal du være uheldig om du får oppleve. Foto: Erik Ingvaldsen
Bergensvær er en del av pakken om du reiser hit på høsten, men så ekstremt som dette skal du være uheldig om du får oppleve. Foto: Erik Ingvaldsen Vis mer


1: Bryggeområdet

Bryggen er en av kun syv UNESCO-steder i Norge, og sammen med Urnes stavkirke den første som ble registrert på verdensarvlisten. Og gjett? Bryggen kan du se helt gratis. I samme slengen bør du ta en tur på det berømte og omdiskuterte fisketorget.

2: Utsikten

Gå opp til Skansen for en nydelig utsikt over Bergens tak og smau. Vil du vandre lengre, kan du ta fjellveien opp for nydelig utsikt over større deler av byen. For de spreke er det mulig å gå opp til Fløyen også, men de fleste velger nok Fløybanen.

På nett: Fløybanen og turtips på Fløyen

3: Små og stramme

Elsket og hatet. Buekorpsene er uansett en del av bybildet i Bergen. Med 150-års tradisjon å ta vare på, forsvinner de neppe med det første. Og om du ikke bor like ved der de prospektive øver på trommingen sin, er det nok mest sjarmerende å se smågutta labbe rundt i uniform med trommeslagakkompagnement og tregevær på skulderen. Du kan se buekorps stadig vekk, og i økende frekvens opp mot 17. mai. De er mest aktive om våren.

På nett: Buekorpsene

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!