Gratis helikopter-transfer

Reiser du businessklasse med Continental Airlines, kan du få helikopter-transfer fra Newark og rett inn til Manhattan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helikopter-turen tar åtte minutter. Med taxi tar turen mellom 20 og 45 minutter, og koster fra 30 til 38 dollar (171-216 norske kroner), eksklusive broavgifter. Med tog tar turen inn til Penn Station cirka 20 minutter, og koster fra 30 dollar (amtrak).

Men den gratis helikopterturen er selvsagt ikke tilgjengelig for alle - forutsetningen for at du skal få gleden av den luftige turen inn til sentrum, er at du reiser som fullt betalende BusinessFirst-passasjer, og videre kreves det spesifikke billettkategorier (J og D). Du kan velge mellom to helikopterterminaler; sydlige Downtown Manhattan Heliport ved Wall Street og East 34th Street Heliport lenger oppe på Manhattan.

Merk at du ikke er garantert plass i helikopteret selv om du kjøper den korrekte flybilletten; din redning på transferspørsmålet avhenger av ledig kapasitet i helikopteret. På returen kan du sjekke inn bagasjen allerede på helikopterterminalen.

Det er US Helicopter som står for helikoptertransporten. Du kan også kjøpe en transferbillett fra helikopterselskapet direkte; dette koster 159 dollar (905 norske kroner) fra Newark til Downtown Manhattan, og 169 dollar (962 kroner) til East 34th Street/Midtown Heliport. Planlegger du en reise i tiden frem til 31. oktober, kan du slå til på spesialtilbudet som lyder på 99 dollar (564 kroner) til hvilken som helst av de to heliportene. Følg med på nettsidene til US Helicoopter for flere tilbud: flyus.com

Newark-flyplassen ligger i Newark, New Jersey, og ligger litt lengre fra sentrum enn de andre to flyplassene, LaGuardia og JFK International. LaGuardia handler stort sett innenlandstrafikk, så dersom du flyr fra Norge eller også med mellomlandinger i Europa, lander du sannsynligvis på JFK eller Newark.