Gourmetmat på billigsalg

Noma er en av stjernerestaurantene som byr på gourmetmat til spotpris. Det er bare én hake: Du må være under 20 år!

<b>RABATT KUN FOR DEG UNDER 20:</b> Under Københavns matfestival byr Michelinrestauranten Noma i Strandgade 93 på lunsj til rabattert pris. Men kun for deg under 20. Legitimasjon må forevises. Foto: Wonderful Copenhagen
RABATT KUN FOR DEG UNDER 20: Under Københavns matfestival byr Michelinrestauranten Noma i Strandgade 93 på lunsj til rabattert pris. Men kun for deg under 20. Legitimasjon må forevises. Foto: Wonderful Copenhagen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Billigsalget på gourmetmaten skjer under matfestivalen Copenhagen Cooking. Det er flere av Københavns aller beste restauranter som da tilbyr vanligvis kostbare matopplevelser til rabattert pris.

Noma er en av restaurantene som åpner dørene for at flere skal få lov til å friste ganene med gourmetmat, som kanskje ellers ikke unner seg opplevelsen.

Noma har vunnet mange matpriser siden oppstarten, og er blant annet kåret til Københavns beste gourmetrestaurant av magasinet AOK.

Aldersgrense: 20 år

Noma setter imidlertid en begrensning på tilbudet om rabattert gourmatmat: Du må være under 20! Og her holder det ikke med å se ungdommelig ut, restauranten opplyser at samtlige gjester må kunne fremvise gyldig legitimasjon.

I fall du er under 20 og skal til København på den aktuelle datoen, må du kjøpe billett først. Det er ikke bare å møte opp. Billett kan kjøpes på nett, på matbillet.dk Prisen er 425 kroner for lunsj (danskene kaller det frokost) på Noma, og billettene legges ut for salg idag 8. august. Merk deg at det tidligere år har blitt raskt utsolgt, så her gjelder det å være rask.

Det finnes ikke priser på Noma sine nettsider, men restauranten er vel innenfor rangeringen av Danmarks dyreste menyer (2011), gjort av den danske avisen Penge2.dk. Dette er riktignok priser fra 2011, men ifølge denne avisen koster en 12-retters meny på Noma 1.395 danske kroner.

Flere restauranter

Foruten noma, byr også AOC, Kokkeriet, Søllerød Kro og Kiin Kiin på mat til rabattert pris under Taste of Copenhagen.

Merk deg at du ikke kan bruke matbilletten når det måtte passe: Restaurantene deltar med "billigmat" under matfestivalen på forskjellige dager:

 • Noma serverer lunsj (eller frokost på dansk) 1. september. Dette er kun for de under 20 år.

 • AOC: Tirsdag 28. onsdag 29. og torsdag 30. august

 • Kiin Kiin: Mandag 27. august. Du må være student eller i følge med dine besteforeldre! Samtlige gjester må kunne fremvise gyldig legitimasjon. Dersom du/dere ikke oppfyller kravene, må du betale normalpris.

 • Kokkeriet: Mandag 27. og tirsdag 28. august.

 • Søllerød Kro (lunsj): Fredag 24., lørdag 25., søndag 26., onsdag 29. og torsdag 30. august.
 • Smak deg fram!

  Det er selvsagt mange andre arrangementer under Københavns matfestival, som løper fra 24. august til 2. september. Blant annet kan du delta på ulike arrangementer, blant annet Nordiske smaker - hvor du kjøper et klippekort (150 kroner) og får smake på 10 ulike matretter. Det er også liknende kake-arrangementer, gatefester, etc. Du kan se det fullstendige programmet på nettsiden copenghagencooking.dk

  Norske matfestivaler

  Det arrangeres også norske matfestivaler på ulike steder rundt i landet i løpet av året, mange av dem i augsut og september. Du finner informasjon om noen av dem via nettsidene til Norges turistkontor: VisitNorway.com

  Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!