Gourmet til lavpris

Mellom 24. og 28. juni kan du spise 3-retters lunsj på et utvalg av 179 restauranter for $20.02 - eller rundt 160 norske kroner. Og luksusrestaurantene er med.

Le Perigord er en av restaurantene som serverer treretters lunsj til $20.02.<br />
<I>Foto: leperigord.com
Le Perigord er en av restaurantene som serverer treretters lunsj til $20.02.
Foto: leperigord.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For tiende året på rad arrangeres det Summer Restaurant Week - eller sommer-restaurantuke - i New York.

- Hvert år siden 1992, har antallet deltakende restauranter vokst, men prisen har bare gått opp med en penny. For mange newyorkere og et økende antall besøkende, er sommer-restaurantuken en del av den offisielle starten på sommeren, og en fin måte å starte den varme mat-sesongen på, på byens beste restauranter. Det sier administrerende direktør i New Yorks konferanse- og turistbyrå, Cristyne L. Nicholas, i en pressemelding.

Tre retter – en pris

Konseptet er dette: For en fastpris på $20.02 – eller 160 norske kroner – kan du spise 3-retters lunsj på et utvalg av 179 restauranter. Og bare så det er sagt: Dette er restauranter hvor prisene vanligvis ligger atskillig høyere. Ideen bak restaurantuken var nettopp å endre folks oppfatning av at New York var et kostbart sted å være – for ikke å si spise. Man ønsket å vise at det også var mulig å spise på gode restauranter for gode priser.

Av de 179 restaurantene med fastpris denne uken, vil 46 kjøre tilbudene fram til Labor Day (første mandag i september), og 56 vil endog kjøre tilbudene ut året! Så dersom du har tenkt deg til New York i løpet av sommeren, høsten eller kommende vinter, kan det lønne seg å sjekke ut listene over tilbudsrestaurantene før avreise – kanskje får du deg et gourmet-måltid for en slikk og ingenting.

Østers med agurksprbet hos Aureole.
Foto: aureolerestaurant.com
Østers med agurksprbet hos Aureole.
Foto: aureolerestaurant.com Vis mer

Luksus

Vi har sjekket listen med de 179 deltagende restaurantene, og her er det virkelig mulig å gjøre et aldri så lite mat-kupp. Vi fant i alle fall ti restauranter som, i Michelins grønne guide og National Geographics guide til New York, er kategorisert i luksus-klassen. En 3-retters middag på disse restaurantene koster i hvert fall fire ganger mer enn hva du kan slippe unna med under restaurant-uka. Men husk: Forhåndsbestilling lønner seg.

Her er noen dyre restauranter hvor det er mulig å gjøre et røverkjøp under Summer Restaurant Week:

 • Park Avenue Café:
  Amerikansk restaurant. Klassifisert som luksusrestaurant i Michelins grønne guide.

 • Nobu:
  Japansk kjøkken. Her er det ifølge Michelins grønne guide, nærmest håpløst å få bord. Sted for å mingle med de hippe og sexy, skal vi tro Nobus nettside.

 • San Domenico:
  Italiensk. Michelinguiden går så langt som til å påstå at minnene om et måltid på denne restauranten vil være din beste suvenir fra New York.

 • Felidia:
  Italiensk. Superb kokekunst, med vidunderlig pasta og risotto, ifølge National Geographics guide. Restauranten drives av TV-kokken Lidia Bastianich.

 • La Caravelle:
  Moderne fransk kjøkken. Egen vinkjeller med 12.000 flasker. Meget gode kritikker.

 • Le Perigord:
  Fransk. Klassiker i New York. Husk skjorte og slips.

 • Petrossian:
  Fransk-inspirert moderne kjøkken. National Geographics guide kaller dette en morsom restaurant. Kaviar og champagne.

 • Aureole:
  Moderne amerikansk kjøkken. Kjent også for sine blomsterdekorasjoner!
 • God appetitt!

 • Hele listen over de 179 restaurantene finner du på nettsiden til New Yorks turistkontor.
 • Ut på tur?

  Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

 • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
 • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
 • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
 • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.