<b>UOPPDAGEDE PYRAMIDER:</b> Arkeolog Angela Micol har oppdaget to områder som kan inneholde hittil ukjente pyramider i Egypt. Dette er ett av områdene. Feltarbeid må til for å bekrefte at det virkelig er snakk om pyramider. Foto: Google Earth Anomalies/ Angela Micol
UOPPDAGEDE PYRAMIDER: Arkeolog Angela Micol har oppdaget to områder som kan inneholde hittil ukjente pyramider i Egypt. Dette er ett av områdene. Feltarbeid må til for å bekrefte at det virkelig er snakk om pyramider. Foto: Google Earth Anomalies/ Angela MicolVis mer

Google Earth kan ha oppdaget ukjente pyramider

Muligens revolusjonerende funn i Egypt: Pyramider ingen visste eksisterte.

Google Earth kan ha oppdaget hittil ukjente pyramider i Egypt, ifølge en pressemelding fra Google Earth Anomalies.

Det er ikke første gang kameraer gjør nyoppdagelser: I mai 2011 oppdaget NASA 17 pyramider ved hjelp av infrarød teknologi, og i 2007 ble en ukjent indianerstamme i Peru fotografert fra fly.

Nå har altså Google Earth gjort en oppdagelse som kan vise seg å være ukjente pyramider i Egypt. Ifølge Google Earth Anomalies dreier det seg om to separate områder.

Gå på oppdagelsesferd selv: Google Earth kraftig forbedret

To områder

Ett av områdene omfatter en pyramidisk form som er rundt 43 meter bred. På samme område er det tre mindre hauger i en rett formasjon som er lik formasjonene ved pyramidene i Giza.

Det andre området som er oppdaget av Google Earth-kameraene, består av fire objekter med et større, trekant-formet platå. De to større haugene på dette stedet er cirka 76 meter brede, mens de to mindre er cirka 30 meter i bredde.

Se mer: Har samlet noen av de fineste Google Earth-bildene

Videre undersøkelser

Oppdagelsen er gjort av arkeolog og forsker Angela Micol, som ifølge Google Earth Anomalies har lang fartstid med arkeologisk forskning ut fra satelittbilder.

Du kan se mer av Angela Micols funn på nettsiden Google Earth Anomalies.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pyramidenes hittil ukjente eksistens er bekreftet av pyramideekspert Nabil Selim.

Nå gjenstår det feltarbeid og videre undersøkelser av området, for å stadfeste at det dreier seg om pyramider som antatt - og for å fastsette opprinnelse og alder.