Golf på blodig alvor

Dersom du ikke lar deg stresse i trengte situasjoner klarer du sikkert å holde hodet kaldt på denne golfbanen, blant løver og flodhester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Litt av et syn på en golfbane. Foto: www.golf-safari.com
Litt av et syn på en golfbane. Foto: www.golf-safari.com Vis mer


Naturelskere og dyrevernere med interesse for golf kan kanskje glede seg over omgivelsene de møter på de tre golfbanene tilknyttet Krugerparken i Sør-Afrika. Om de ikke forarger seg over plasseringen av golfbaner i et slikt område, eller mener dyrene blir plaget av ivrige golfere, kan de glede seg over golfspilling rundt innsjøer med krokodiller og flodhester, impalaer og bavianer som tilskuere, og løver som forviller seg ut på "fairway."

Ville dyr på banen

At dyrene entrer banene er i følge golfklubbene her en del av sjarmen, men helt risikofritt er det ikke. Det finnes eksempler på episoder som har vært skremmende nære uheldige konfrontasjoner mellom menneske og dyr.

Dette fortelles om en passasje ved en av banene.

"En lokal Skukuza-innbygger var på golfbanen for å kose seg med en runde. Da golferen slo ut fra "tee" og ned langs "fairway" på golfbanen, kom han i skade å treffe en impala rett i hodet. Impalaen døde momentant. Dette bød ikke på noe stort hodebry for spilleren, som bare konstaterte at bukken var død og gikk videre for å fullføre runden sin. Etter å bare ha gått noen meter vekk fra "åstedet" fikk han en fornemmelse av at han burde snu seg, og blikket som møtte ham var nok til å sende frysninger ned i ryggraden på selv Tarzan. En løvinne kom tuslende opp til impalaen, skulende på golferen som for å si "du kan bare ligge unna her, ellers tar jeg deg også," tok tak i bukken og dro den med seg. Lettere bytte har løvinnen sjelden fått."

Sjekk også disse golfeventyrene om du vil teste deg selv

Verdens våteste - Blue Monster
Cape Kidnappers
Verdens tøffeste golfbane - Alice Springs
90 dagers golfrunde
Golfens hjemmebane i Skottland
Iskald golfturnering i fare

Nordmenn på besøk

Jørgen Larsen fra Asker besøkte en av banene i sommer, og forteller om spesielle og glimrende forhold.


- Siden det finnes ville dyr på banen, måtte vi signere en kontrakt der parken fraskrev seg alt ansvar for hva som kunne skje mens vi var ute på runden, forteller Larsen.

På alle de tre banene er det slett ikke uvanlig at det forviller seg dyr inn. I dammene langs banen er det flodhester, og for ikke å snakke om krokodiller.

- Vi fikk imidlertid vite at det var lenge siden det var observert løver på området, så det trodde de ikke ville bli noe problem, sier Larsen.

Også Larsen og hans følge opplevde kontakt med dyrene på en måte de kanskje ikke helt hadde regnet med.

- På et av utslagene hadde et vortesvin forvillet seg i ballbanen, og om lag 140 meter bortover på banen så vi ballen smelle rett inn i skinka på svinet. Det ble litt hyling og grynting, og siden tror jeg ikke "nasse" har vært i nærheten av dette stedet igjen.

Tar ansvar

Selv om parken forbeholder seg retten til å be deg signere en ansvarfraskrivelse, lar de deg likevel ikke gå ut alene på dyrenes nåde.

Larsen forteller at de hadde to "caddier" fra den lokale golfklubben, som var kjent med omgivelsene. Det er viktig å ha med noen fra området som vet hvordan man skal reagere, og ikke reagere, dersom det dukker opp elementer som kan være en mulig trussel.

- Slo vi ballen i vannet, fikk vi streng beskjed av caddien om å ikke gå nære kanten for å se etter den. Krokodiller fantes overalt i dammene, dessuten var det heller ikke noe å pent å hisse opp eventuelle flodhester, sier Larsen.

Sistnevnte er forøvrig det dyret som tar livet av flest mennesker i Afrika hvert år.

BaneHullParGreen fee   
Leopard Creek Golf Course18721.300 kr   
The Hans Merensky Golf Course1872150 kr   
Sabie River Golf Course1872351 kr   


PS: Noen synes kanskje at Greenfee'en på Leopard Creek Golf Course er i overkant høy. Grunnen til den høye fee'en er at banen er meget eksklusiv med blant andre verdensspillere som Ernie Else og Jack Nicklaus som medlemmer.

Sjekk også disse golfeventyrene om du vil teste deg selv

Verdens våteste - Blue Monster
Cape Kidnappers
Verdens tøffeste golfbane - Alice Springs
90 dagers golfrunde
Golfens hjemmebane i Skottland
Iskald golfturnering i fare

FORE!