Godt brukt i New York

Den som leter finner. I New Yorks bruktbutikker kan du finne det meste du ikke visste du lette etter.

På skattejakt hos Stella Dallas.
På skattejakt hos Stella Dallas. Vis mer

Godt brukt i New York

  1. New Yorks bruktbutikker


Midt i Greenwich Village ligger Stella Dallas, det reneste paradis for kvinnelige secondhandjegere. Vi lokkes inn av fiffig oppkledte utstillingsdukker, og lovende klesstativer som gir en smakebit av hva som venter inne i butikken.

På rekke og rad henger kjolene fra tidligere årtier. Ingen andre kommer til å troppe opp med noe lignende på neste fest. Oppunder taket henger tyllskjørt i all verdens farger. Kardigans i sitrongult, korallrødt, rosa og grønt med vakre knapper og fine sløyfer venter på nye eiere. Slike får du ikke på Hennes!

Liker du å jakte på brukte skatter, får du nok å gjøre i New York. I millionbyen "kryr" det av bruktbutikker der du kan finne det du ikke visste at du lette etter. Og det er ikke bare klær som får en ny sjanse. Du kan finne sko, smykker, hatter, vinyl, servise, nips og naps og møbler. Selv om det skal godt gjøres å få tatt medd skinnsofaen du forelsket deg i hjem til Norge.

Rupert og Erik jobber frivillig i Housing Works Throft Shops i West Village.
Rupert og Erik jobber frivillig i Housing Works Throft Shops i West Village. Vis mer


Brisen brukthandel

Klokken er syv på kvelden, og vi er egentlig på vei til en restaurant i West Village. Da passerer vi en butikk der det kryr av folk, og vi hører livemusikk og klirring i vinglass. Her må vi selvsagt inn! Det er Housing Works Thrift Shop vi ramler inn i. Butikken har jubileum, og alle stamkundene er innom for å skravle og få seg et glass vin på huset.

Her selges alt fra lenestoler, gammelt servise, malerier, bøker, plakater, gamle dresser, skinnjakker, hatter, smykker, olabukser, kjoler ... Stort sett det meste folk i nabolaget har funnet frem i loftsboden eller bakerst i skapet.

Rupert og Erik jobber frivillig i butikken, og serverer vin og gode historier til kundene. Housing Works Thrift Shops (det finnes seks av dem i byen) er nemlig en organisasjon som gjennom bruktbutikkene får penger til å drive veldedig arbeid blant hjemløse hiv- og aidssyke i New York.

>>New Yorks bruktbutikker