God tur med Aschehoug

Liten, lett og oversiktlig. Flott reisepartner til byferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
God tur til Amsterdam er en liten, lettlest og hendig bok.
God tur til Amsterdam er en liten, lettlest og hendig bok. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: God tur med Aschehoug

Aschehougs god tur-serie er oversatt til norsk fra en serie utgitt av The Automobile Association i England. Vi har også sett på engelske versjoner av denne serien, utgitt av Fodor's Citypack serie. Mannen bak boken om Amsterdam heter George McDonald og har bodd fem år i byen. I serien foreligger nå mer enn 30 bøker, som omhandler både byer, områder og land.

God tur til Amsterdam

Bakgrunnstoff på historie, folk og kultur:
Boken gir en kort historisk innføring til byen og landet, men dette er ikke hovedfokus for denne serien. Du vil også finne nøkkelfakta som gir nyttig og morsom innsikt, som for eksempel hvor mange sykler som finnes i byen, og hvor mange som hvert år blir stjålet.
Praktisk informasjon:
Bakerst i boken finner vi en oversiktlig liste med praktisk informasjon. Symbolbruk og gode stikkord underveis gjør det lett å få oversikt. En begrenset parlør følger med, samt små oversiktskart over bykjernen og området rundt byen. Dessuten liker vi bokens morsomme forslag til ti-på-topp severdigheter og andre råd om hva som er verdt å se i og utenfor byen.
Brukervennlighet:
Fargekoder, symbolbruk og innholdsfortegnelse gjør denne boken rask og lett å finne frem i. Luft, stikkord i margene bidrar også til å gjøre navigeringen lettest mulig.
Budsjett-tips:
Flere tips om billige bo- og spisesteder, angitt med symboler for ulike prisgrupper.
Bilder:
Mange bilder og illustrasjoner gir et godt inntrykk av hva som venter deg. De supplerer teksten, og spiller ikke hovedrollen.
Konklusjon:
En hendig, rimelig og oversiktlig guide som gir de nødvendigste tips og akkurat passe med bakgrunnsinformasjon for en kjapp tur.
Terningkast: 5

Utgivelsesår:2000 (engelsk) / 2001 (norsk)
Vekt: 126 sider, 134 gram
Pris: 159 kroner
Forlag: Aschehoug

  • Videre til neste anmeldelse

  • Tilbake til den forrige byguideomtalen

  • Tilbake til introartikkel