God plass i høstferien

Neste uke tar de fleste skolene høstferie. Har du masende barn, men ikke rukket å legge noen planer? Det er ingen grunn til panikk.

God plass i høstferien

  1. Plass og priser i høstferien

Med store overskrifter står det i alle landets aviser om panikktilstander for familier som ønsker seg høstferie i syden. Dette er bare delvis berettiget. Med veldig begrensede unntak er flyene fulle sydover neste uke, men det finnes mange gode alternativer. Legger du ferien til Norge kan det gjøres veldig billig, og det er på langt nær fullt.

Vi har sjekket tilgjengelighet og priser på en del overnattingsmuligheter samt hos fergeselskapene og NSB. Resultatet viser at du og familien har gode muligheter til å få en super ferie her hjemme, til en lavere pris enn for noen seter på overfylte sydenfly..

Foto: Hardanger Fjord AS
Foto: Hardanger Fjord AS Vis mer

Norge rundt

Et godt alternativ kan være å kjøpe en av NSBs kombinasjonsturer. Et av de mest populærere alternativene er ”Norge i et nøtteskall” som inkluderer togreise fra Oslo til Flåm, fjordcruise på Aurlandsfjorden og Nærøyfjorden og buss fra Gudvangen til Voss. Derfra returnerer du til Oslo med tog. Turen kan også starte andre steder i landet.

Ønsker du å oppleve noen av landets større byer kombinert med vakker natur, kan du reise på NSBs triangeltur. Turen starter for eksempel i Oslo med tog til Bergen, båt fra Bergen til Stavanger og avsluttes med tog tilbake til Oslo. Tre byopplevelser i en reise. Prisene kan du se her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hyttetur for deg uten hytte

Som et alternativ til å bo på et kjedelig hotellrom kan det være greit å leie en hytte, særlig med viltre unger som har godt av den friske luften i skoleferien.

Foto: Hardanger Fjord AS
Foto: Hardanger Fjord AS Vis mer

De billigste finner du gjennom Turistforeningen. Selve hytteleien er gratis, men du må være medlem. De fleste hyttene som er åpne nå er ubemannede, så du må selv ordene med mat og drikke.

Synes du dette blir litt for spartansk kan du leie en hytte med både boblebad og badstue. For tilgjengelighet og pris ser du her.

Opplev nordnorsk natur på sitt beste

Hva med å komme deg ut av byen og trekke nordover? Kjenn den nordnorske fjelluften og utforsk den spennende naturen. Her finnes høye fjelltopper som venter på å bli besteget, og fjellvann fulle av fisk.

Billige turer til Danmark

For deg som likevel ha deg en tur til utlandet før vinteren kommer, kan du for en slikk og ingenting komme deg til Danmark eller Sverige. Ikke like hett som Tyrkia eller Spania, men mulighetene er der.

Klikk her for tilgjengelighet og priser.

Syden likevel?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.