Globetrotterens ti nettfavoritter

Her er ti nettsider det kan være verdt å kikke på for globetrotteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liker du å reise langt og lenge av gangen, og gjerne dit charterturistene ikke drar? Planlegger du reisen selv, fra første billettsøk til siste myggstift er pakket i sekken?

Det kreves mye forarbeide før man setter avgårde på en skikkelig globetrottetur. Det kunne ta måneder å fikse turen før internett kom på banen. I dag kan du finne ut alt du trenger å vite på en dag eller to. Det finnes mange proffe og informative nettsider som er til stor hjelp for globetrottere i planleggingen. Her har vi plukket ut ti av dem:

Ti nettsider for globetrottere:

Klar til å reise ut i den store verden? Foto: Ben C
Klar til å reise ut i den store verden? Foto: Ben C Vis mer


Virtual Tourist

En nettside der globetrottere deler sine erfaringer. Vil du vite mer om reisemålet ditt? Sjekk rådene fra de som har vært der før. Nettsiden har info om imponerende 2,2 millioner reisemål. Del dine erfaringer med de over 800.000 medlemmene.

Thorntree Lonely Planet

Ikke like brukervennlig som Virtual Tourist, men Thorntree regnes som en habil informasjonskilde for verdensvante reisende. Thorntree er et reiseforum på nett, der reisende kan sende inn sine tips og råd, eller spørre noen av de andre brukerne om noe. Dekker hele verden.

National Geographic Adventure

Denne nettsiden er berre lekker, akkurat som magasinet National Geographic er. Dette er nettstedet du henter inspirasjon til virkelige eventyr som ekstremsportferie i New Zealand eller kajakkpadle på Baikalsjøen i Russland. Flotte bilder, og mye nyttig info.

Hostelz

Lurer du på hvilke hosteller du skal bo på i ferien? Vil du finne ut hvilke som er bra, og hvilke du bør holde deg unna? Hostelz presenterer flere enn 18.000 hosteller over hele verden, og brukerne har delt sine erfaringer med de forskjellige.

What's on When

Planlegg turen og få med deg det som skjer av spennende arrangementer dit du skal! Vet du for eksempel om kinesisk nyttår faller samtidig som når du er i Beijing? Eller kanskje du kan få med deg den bulgarske rosefestivalen i begynnelsen av juni? What's on When har oversikt over alt fra spirituelle arrangementer til klassiske konserter til store fester til religiøse høytider.

Word Travel

Denne websiden er egentlig myntet på reiseselskapene, men like nyttig for den gjengse turist. Her får du essensiell informasjon om reisemål over hele verden. Finn for eksempel ut hva slags vaksinasjoner du trenger.

Babel Fish

Kan du ikke fransk, spansk eller kinesisk? Fortvil ikke! Denne nettsiden kan oversette andre nettsider til engelsk for deg. Det høres helt umulig ut, men vi testet noen ganger, og det så ut til å fungere bra. Den kan også oversette utvalgte tekster.

Seat 61

En uhyre nyttig nettside for deg som skal reise med tog i ferien. Masse bra informasjon, lenker til togselskaper over hele verden, og også mulighet for å bestille billetter.

Couch Surfing

Bo hjemme hos andre på ferie! Couch Surfing hjelper deg å få kontakt med folk som er villige til å låne deg sofaen sin under oppholdet ditt.

GapYear.com

Tenkt å være borte lenge? Da er denne nettsiden et glimrende sted å hente inspirasjon og informasjon til planleggingen. Mange forslag til prosjekt du kan være med på. Info om hva du bør pakke, helse på reisen, pass og visum ... stort sett det meste.

Kilde: The Times

Vet du om noen bra nettsider som du vil tipse andre om? Skriv i debattforumet under!


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!