Glitrende skiføre over hele landet

Alpin-Norge fikk julegaven de håpet på. Masser av snø gir gode forhold og full fart i bakkene. Her kan du bruke skiene i romjulen.

Publisert
Foto: Ståle Dybsjord
Foto: Ståle Dybsjord Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Gode nyheter for deg som fikk ski til jul. Høytiden har gitt snøfall, kulde og gode skiforhold over hele landet. Og mer skal det bli. I følge metrologene skal temperaturen holde seg på minus, og både på Østlandet og Sørlandet er det mer snø i vente.

Mest snø nå

Lite har forandret seg siden sist uke. På toppen av snølista ligger fortsatt Uvdal og Nesbyen med 150 centimeter, fulgt av Valdres og Tyin-Filefjell med litt over meteren. Ingen av disse stedene har fått noe særlig med nysnø den siste uken.

Mest nysnø finner du i Sauda, som har fått hele 50 centimeter snø i løpet av det siste døgnet. For to dager siden var det grønt i bakken.

- Det har lavet ned med snø, i tillegg har vi kjørt snøkanonene for fullt den siste uken så nå er det gode forhold, forteller daglig leder ved Svandalen Skisenter, Betty Grundheim. Fra i dag går heisene i de nedre delene av anlegget.

Også Hafjell, Hallingskarvet, Gaustablikk og Stranda har fått godt med nysnø de siste dagene.

Her er oversikten over skianleggene som har åpnet.


Opplysningene er hentet fra Skiinfo. Her kan du se hvordan forholdene var sist uke. Dessverre er fortsatt flere skisentre stengt på grunn av snømangel. Men med minusgradene kjøres snøkanonene for fullt, og holder temperaturen seg på den blå delen av termometeret burde de fleste kunne åpne innen kort tid. Tryvann i Oslo har kjørt snøkanoner siden kulda satt inn den 19. desember. Selv om det kun har kommet to centimeter nysnø, er bakkene åpne med snødybde på rundt 40 centimeter.

Billig reise?

Den enkleste måten å få seg en ferie i siste liten er å følge med på vår kontinuerlig oppdaterte restplassoversikt. Hvis du er i tvil om hvor reisen bør gå, kan du sjekke lesernes egne anbefalinger og reisebrev i Din Reiseguide. Her kan du også selv gi karakterer på reisemål hvor du har vært. Om flyene går som de skal finner du ut i vårt nye verktøy, Fly i rute?

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer