Glitrende i Dubai

Strandliv i førjulsstria. Foto: Dubai Tourism
Strandliv i førjulsstria. Foto: Dubai Tourism Vis mer
Dubai er et shoppingmekka. Foto: Dubai Tourism
Dubai er et shoppingmekka. Foto: Dubai Tourism Vis mer


Ikke mange grønne og glitrende juletrær i Dubai, men her er det faktisk gull, alt som glitrer. Dubai er alternativet for deg som vil kombinere julehandelen med sol, varme og luksus. Gull er Dubais spesialitet, og her er det meste enten 18, 21 eller 22 karat. Prislappen viser en høy sum (og går vanligvis på vekt), men det er forventet at du pruter. Ellers finner du de fleste store designere her, og noen av verdens største og mest moderne kjøpesentre. Fordi det er veldig lav skatt på import til Dubai, er utenlandske varer ofte billigere her enn i europeiske land. Det gjelder for eksempel elektronikk. Dubai Duty Free regnes å være en av de beste taxfreebutikkene i verden, med svært hyggelige priser.

I tillegg til shopping, kan du få litt brunfarge før juleballet. Åtte timer med solskinn og temperaturer over 25 grader er hva du kan vente i desember. Det kan regne litt i løpet av dagen. Skulle du savne vinteren, kan du stå på ski i innendørsanlegget Ski Dubai. Les mer og se bilder i denne artikkelen.

Det er ikke så dyrt som du kanskje tror å dra til Dubai. Du får flybilletter til 4.500 kroner fra Oslo tur-retur, med mellomlanding på en av storflyplassene i Europa. Overnattingen er ikke grisebillig, men det finnes rimeligere hoteller enn luksushotellet Burj Al Arab. Her er noen alternativer:

  • Residence Deira (Le Méridien) har dobbeltrom fra 500 dirhams (cirka 870 kroner) natten.
  • Hotels.com har hoteller som tilbyr overnatting fra rundt 500 kroner natten.