Glimt fra Japan

Vi dro til byen Nagoya og fikk en smakebit av Japan. Se bildeglimt fra solens rike.

Glimt fra Japan

  1. Nagoya i bilder


Vi dro på en snarvisitt til Nagoya i det sentrale Japan. På to dager fikk vi en smakebit av hva byen har å vise frem. Det ble ikke noe dypdykk i hverken Nagoya eller den japanske kulturen, snarere en snorkletur på overflaten.

Likevel, tar du en titt på bildespesialen, får du en smakebit av Japan, solens rike.

Fakta om Nagoya

Nagoya har 2,2 millioner innbyggere, og er dermed ikke noen stor by i japansk målestokk. For oss nordmenn fremstår den likevel som en metropol. Nagoya var tradisjonelt tekstilindustriens viktigste by, men i dag er det annen industri som teller. For eksempel ligger Toyotas hovedkvarter der, og en av fabrikkene til bilprodusenten.

Byen ble bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig, og fremstår i dag som ganske moderne, med sine grå høyhus. Innimellom ligger gamle trehus og templer som forteller litt om hvordan byen så ut før i tiden.

Nagoya ligger i det sentrale Japan, i en region som kalles Tokai. I Tokairegionen ligger Fujifjellet, Japans høyeste fjell.

>> Nagoya i bilder

Slik kommer du hit:
Nagoya ligger omtrent midt mellom Kyoto og Osaka i vest og Tokyo i øst. Det tar omtrent 40 minutter med hurtigtog å komme seg til Kyoto, cirka 50 minutter til Osaka, og 1 time og 40 minutter til Tokyo.

For å komme deg til Nagoya kan du fly Finnair fra Helsinki og Air France fra Paris, eller Lufthansa fra Frankfurt.

Du kan også fly til Tokyo eller Osaka, og ta hurtigtoget til Nagoya. Både SAS Braathens, Finnair, Air France, Lufthansa, British Airways, KLM og andre store europeiske flyselskap flyr til Tokyo (noen av disse flyr også til Osaka).

>> Nagoya i bilder

På nett:
Tokairegionen
Nagoyas turistkontor
Nagoyas besøksguide
Tokai Shinkansen (Japans hurtigtog)