Slik ser tegningene av det nye hotellet i Kiruna ut.
Slik ser tegningene av det nye hotellet i Kiruna ut.Vis mer

Glasshotell på fjelltoppen

Lengst nord i Sverige fremmes luftige planer om hotell på toppen av byfjellet i Kiruna.

Et fireetasjes bygg i glass er de risikable planene som skal iverksettes i Kiruna til våren. Et hotellbygg på toppen av fjellet Loussavaara er planlagt med byggestart i mai i år, og skal stå ferdig om et års tid. Hotellet får etter planen 24 rom, bar og restaurant samt badstue i tillegg til utstillingslokaler og møtelokaler. Prisen på prosjektet er beregnet til omkring 25 millioner svenske kroner.

Vintervei opp blir det ikke - vinterstid kan gjester fraktes opp til toppen med hundespann eller snøskuter. Det melder avisen Norrländska Socialdemokraten.

Hotellet blir et supplement til ishotellet Jukkasjärvi, 17 kilometer fra Kiruna, og driverne satser på et samarbeide for å tiltrekke seg besøkende.

  • Mer om hotellet i Jukkasjärvi og andre ishoteller.
  • Kiruna

    Kiruna ligger i Nord-Sverige, 145 kilometer nord for polarsirkelen. Loussavaara er Kirunas byfjell, et fjell som ble delt i to av gruvedrift rundt forrige århundreskifte. Det har gjort fjellet til et fristende møtested for fjellklatrere. Områdets høyeste fjell er imidlertid Kebnekaise, som også er Sveriges høyeste. Det rager 2.117 meter over havoverflaten. Det går jernbane fra Narvik til Kiruna, Ofotbanen.

    Mer vinter

  • Whitepod - Alpenes særeste hotell?
  • Luksus for skuturistene
  • Privat puddersnø i USA