Glassgulv til å tisse i buksa av

1.220 meter rett ned, bare et glassgulv som skiller deg fra fritt fall. Dette er utsiktspunktene for de tøffeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glassbroer over en kilometer over bakken er ikke for pyser. Å stå på et glassgulv og se bakken mange hundre meter - om ikke tusen meter - under fotsålene, gjør noe med høydeinntrykket.

Her er seks muligheter til å gå på glass. Kanskje er det nok med bildene?

>> BILDESPESIAL: Glassgulv til å tisse i buksa av

Grand Canyon Skywalk. Foto: Destination Grand Canyon
Grand Canyon Skywalk. Foto: Destination Grand Canyon Vis mer


Grand Canyon Skywalk

28. mars 2007 åpnet den spektakulære Grand Canyon Skywalk. Her kan du faktisk promenere 1.220 meter over bakken, på en glassbro som virkelig drar deg ned i bakken, over en kilometer under fotsålene dine. Siden åpningen har mer enn 200.000 par sko våget seg ut på glassgulvet. Glassbroen over kanten på Grand Canyon skulle imidlertid greie å holde det meste, den er konstruert for å tåle vekten av 71 fullt lastede Boeing 747. Men glem skrytebildene som viser hvor langt det er ned; det er nemlig ikke lov å ta med kamera (eller andre personlige eiendeler) ut på Skywalken.

Her kan du se video av Skywalken

Hvor: Grand Canyon, Arizona, USA.
På nett: grandcanyonskywalk.com

CN Tower. Foto: CN Tower
CN Tower. Foto: CN Tower Vis mer


CN Tower

Med sine 553 meter, argumenterer de selv for at de er verdens høyeste bygning - men det avhenger selvsagt av hvem du spør og hvilke definisjoner de bruker ... Ifølge uavhengige Emporis, er CN Tower verdens høyeste frittstående struktur på land, mens det er Taipei 101 i Taipei, som står som verdens høyeste bygning.
Utsiktsposten med glassgulv henger 342 meter over bakken, så det er muligheter for god utsikt og godt magasug også her. Tårnet åpnet allerede i 1976, men glassgulvet i observatoriet åpnet i 1994.

Hvor: Toronto, Ontario, Canada
På nett: cntower.ca

Sydney Tower Skywalk

Sydney Tower Skywalk. Foto: Sydney Tower Skywalk
Sydney Tower Skywalk. Foto: Sydney Tower Skywalk Vis mer

Sydney Tower Skywalk kan med sine 260 meter over bakken på ingen måter måle seg med Grand Canyon Skywalk i høydemeter, men likevel er nok utsikten ned ganske heftig for de fleste. Kanskje starte der, før du begir deg ut på tusen meter pluss? Denne himmelbroen er også ganske fersk; åpnet i oktober 2005. Her er det spesialbygde gangbaner ti meter over observatorie-plattformen, som tidligere har vært det høyeste punktet du kunne komme. Alle som vil gå ut på himmelpromenaden, må iføre seg beskyttelsesdrakt og sikkerhetskabler som er festet til et sikkerhetsrekkverk.


Les mer om Sydney Tower Skywalk her.

Hvor: Sydney, Australia.
På nett: skywalk.com.au

Auckland Sky Tower

Auckland Sky Tower. Foto: Sam Veres
Auckland Sky Tower. Foto: Sam Veres Vis mer


Auckland Sky Tower er en stor turistattraksjon i New Zealand, og rager 328 meter over bakken. Om det ikke er spennende nok å gå på glassgulv 186 meter over bakken, kan du hoppe ut fra tårnet 192 meter over bakken, og falle rett ned i 16 sekunder med en hastighet på 75 kilometer i timen ... Det burde være nok til å pumpe rundt adrenalinet til de fleste. Les mer om hoppemulighetene her.

Hvor: Auckland, New Zealand.
På nett: skycityauckland.co.nz

Calgary Tower. Foto: Calgary Tower.
Calgary Tower. Foto: Calgary Tower. Vis mer


Calgary Tower

Opprinnelig kalt The Husky Tower, men byttet navn til Calgary Tower i 1971, tre år etter åpningen. Glassgulvet er på observasjonsdekket, 160 meter over bakken. Det ble åpnet så sent som 2005. På tårnets nettsider opplyses det om at glassgulvet kan holde vekten til "flere elefanter"... det håper vi da inderlig ...

Hvor: Calgary, Alberta, Canada.
På nett: calgarytower.com

Sittende på glassgulvet i Spinnaker Tower. Foto: Dave Sanderson/Spinnaker Tower
Sittende på glassgulvet i Spinnaker Tower. Foto: Dave Sanderson/Spinnaker Tower Vis mer


Spinnaker Tower

Spinnaker Tower ligger elegant og moderne på havna i byen Portsmouth. Den skulpturelle bygningen strekker seg 170 meter opp i været, og du kan ta en utenpåliggende panoramaheis til toppen. Det er tre observaroriedekk, på 100, 105 og 110 meter. Glassgulvet er på 105 meters høyde, og måler 2 x 4 meter.

Tårnet åpnet i oktober 2005, og i løpet av de knappe to årene som tårnet har vært åpent, har det vært en million mennesker innom for å sjekke utsikten.

Hvor: Portsmouth, Storbritannia.
På nett: spinnakertower.co.uk

>> BILDESPESIAL: Glassgulv til å tisse i buksa av

Mer snadder for høydefriker:

Verdens høyeste tårn
Verdens høyeste skyskraper
TEST DEG SELV: Verdens høyeste bygg
BILDESPESIAL: Bo med verdens beste utsikt, på verdens høyeste hoteller
Verdens høyeste strikkhopp
Høythengende broturer