Glanset luksusbok

Gyldendals hvite reisehåndbøker kan også egne seg for backpackere, selv om hovedmålgruppen nok er reisende med litt mer budsjett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Glanset luksusbok
[Ugjyldig objekt (NAV)]
image: Glanset luksusbok

Gyldendals lekre og fargerike reisehåndbok har nok ikke turistene med de trangeste budsjettene som målgruppe. Men den kan være et godt alternativ for deg som føler for litt mer severdig lesestoff før og på reisen. Vi har sett på forlagets guide til Thailand.

Budsjett-tips

Hoteller og restauranter angitt med prisklasser, men dette er ikke guiden som fokuserer på pengetellere og studentturister.

Praktiske råd

Overnatting og mat
I kapittelet for overnatting og mat ramler vi over en oversikt over landets beste luksushoteller nesten fremst. Det angir tonen for hvem boken er skrevet for, men selvsagt finner du budsjettips her også. Hotellregisteret er oversiktlig og har den informasjonen du trenger for å bestille rom. På matfronten får du en flott oversikt over lokale retter illustrert med bilder. Restaurantregisteret bygges opp som hotellregisteret, og du får angitt prisleie. Et eget avsnitt for underholdning, men lite for festløvene.
Kommunikasjoner
Kortfattet oversikt over busser, tog, fly og andre reisemetoder, men for mer grundig informasjon om hvordan du tar deg frem i landet, må du nok gå til andre kilder.
Annet
Bakerst i boken finner vi et avsnitt med praktisk informasjon om alt fra når du bør besøke landet, til valuta og sykdommer. Forslag om vandreruter gjennom bygater og severdigheter er en nyttig veiledning for førstegangsbesøkende. Disse finner vi underveis knyttet til omtaler av forskjellige steder i landet.

Historie og kultur

Boken innleder med fargerike illustrasjoner og innføring historie, byggeskikk, klimatiske forutsetninger og viktige institusjoner som religion og monarkiet. Spennende er det også å se/og lese om teater, musikk, boksing (!) og mat. En egen seksjon er viet landets viktigste festivaler.

Brukervennlighet

Fargekoder, vakre bilder og gode illustrasjoner gjør det til en glede å bla seg frem til det du lurer på i denne boken. Sånn kan det gjøres når man ikke sparer på virkemidler og trykksverte.

Bilder og kart

I en særklasse blant bøkene i testen hva gjelder mengde og utvalg av fargerike bilder, illustrasjoner og kart. Så fargerikt at det nesten virker glorete, sammenlignet med de grå sidene i de fleste andre reiseguidene i testen.

Konklusjon

Da de fleste andre guidene i testen er trykket på tynt papir, i kjedelig grått og sort, blir Gyldendals reiseguide et fargerikt avbrekk. Flotte illustrasjoner, bilder og kart trekker opp, og vi leser den gjerne igjen og igjen. Men i ryggsekken trenger vi annen informasjon, og i tillegg trekker vekt og pris ned.

Fakta

Utgitt: 2002
Språk: Norsk
Vekt/sider: 698 gram/504 sider
Pris: 399 kroner
Forlag: Gyldendal

Priser fra Tanum på Karl Johan. Prisene kan variere på utenlandske bøker.

  • Tilbake til forrige vurdering

  • Videre til neste vurdering

  • Tilbake til hovedartikkelen