Gjørmedykking blant lik og juveler i Wales

Hovedsakelig forbinder du vel snorkelen din med fine dykkeopplevelser – gjerne krydret med fisker i all verdens farger svømmende rundt deg – klart vann bruker også å kunne sette en ekstra spiss på dykkeopplevelsen, ikke sant?

Vi har i hvert fall funnet ukens ”notspot” for deg som setter pris på de nevnte faktorer: Gjørmedykking i Wales – The Waen Rhydd Bog Championship

Verdens sump-snorkle mesterskap

Ja, du leser riktig! Sump-snorkle mesterskapet foregår i en sump som heter Waen Rhydd i Wales i England. Det foregår på denne måten: De konkurrerende gjørmesvømmerne skal legge bak seg ca. 55 meter med sump-partikler – under vann – eller rettere sagt gjørme.

Styrke

Det kreves uten tvil styrke blant deltagerne for å klare distansen. Du kan vel selv tenke deg hvordan det er å svømme i gjørme – det går ikke fort – og ikke er det så lett å holde styr på retningssansen heller. Det er ikke mye man ser i en sump med brunt vann og leire…Gjørmeturen blir i snitt tilbakelagt på et par minutter.

Innsekter, planter, leire og lik!

Ute i sumpen hvor deltagerne kjemper seg frem under gjørma finnes det også helt andre ting enn ekle innsekter, planterester og møkkete vann! Sumpene var for et par tusen år siden en yndet plass for mennesker som ønsket kontakt med sine døde slektninger. Dette medførte at man kastet smykker og juveler ut i sumpene som en ofring til sine avdøde slektninger. Og ikke nok med det: Det foregikk også menneskeofringer til ære for de avdøde slektningene i det aktuelle området hvor gjørmedykkerne nå svømmer!

Sumper er også kjent som et fint oppbevaringssted for lik: De holder seg rett og slett veldig godt… Ikke rart at det er fart på enkelte av gjørmedykkerne? Uten tvil ukens notspot!

Billig reise til et annet sted å snorkle?

Lyst til å snorkle i litt klarere vann? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på Sydenmarkedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev og delta i vår Sommerkonkurranse.