<i>Foto: Leonora Crowd</i>
Foto: Leonora Crowd Vis mer

Gjør klar for nakenløp!

Pass deg, de nakne kommer...

Publisert
Sist oppdatert


Se bilder fra nakenløpet i Pamplona her ...

7. juli starter uka med de kjente okseløpene i Pamplona. De er ikke populære blant dyrevernere, som noen dager før okseløpene starter arrangerer et alternativt løp gjennom byens gater - nakenløp.

I fjor deltok norske Ellen Marion Jakobsen i nakenløpet sammen med tre venner i protestløpet mot "Running of the bulls" - "Running of the nudes".

- Vi er alle sterke motstandere av okseløpene og tyrefektingen som foregår i Spania, og deltok først og fremst for å si meningen vår.

Og begrunnelsen er sterk.

<strong><i>Foto:</strong>Runningofthenudes.com</i>
Foto:Runningofthenudes.com Vis mer


- I dagesvis før okseløpet blir oksene stallet opp i båser og gitt avføringsmiddel, slik at kreftene deres blir svekket. Før de blir sluppet nedover gatene blir også øynene deres smurt inn med vaselin for å blinde dem, samtidig som kinaputter blir fyrt av rett ved ørene deres for å gjøre dem oppjaget. Mens de løper nedover gatene blir de slått med pinner for å jages videre inn på tyrefekterarenaen. Der møter de endelig døden etter enda mer smerte og skrekk, forteller Jakobsen.

"Running of the nudes" blir i år arrangert for sjette gang av dyrevernorganisasjonen PETA, People for the Ethical Treatment of Animals. De siste årene har hundrevis av personer deltatt med trommer, kamprop, protestskilt og lite klær. Det er valgfritt hvor naken du vil kle deg, og stemningen er stor tross budskapet, kan Jakobsen fortelle.

- Vi var også med fordi det er en stor fest i forkant og etterkant av løpet som går over alle forventninger, sier hun.

Ønsker du å være med på "Running of the nudes", så går løpet av stabelen bare noen dager før det tradisjonelle okseløpet i Pamplona, i de samme gatene som oksene løper i.

For mer informasjon og påmelding til "Running of the nudes", prøv hjemmesiden til arrangementet runningofthenudes.com

Se bilder fra nakenløpet her...

Denne artikkelen ble første gang publisert i mars 2007.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer