Gjør hjemmeleksa – spar tusenlapper

Med Internett, egeninnsats og en porsjon fleksibilitet reiser småbarnsfamilien langt og godt for en rimelige penge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Med små grep og planlegging blir det mer moro for feriepengene.
Foto: Inga Ragnhild Holst
Med små grep og planlegging blir det mer moro for feriepengene.
Foto: Inga Ragnhild Holst Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Finner du flyreise og feriebolig på egen hånd, blir det mer igjen i feriekassa til andre ting. Her er noen av triksene.

 • Internett fra a til å

  Internett er et utmerket planleggingsverktøy. Mange charteroperatører og flyselskaper gir rabatter ved internettbestilling. Vil du følge med selskapenes tilbud abonnerer du på nyhetsbrev.

  Linkene til billettene

 • Reisetidpunktet avgjør prisen

  Legg ferien utenom reisehøysesongene, men ha i mente at Europa tar ferie i august. Januar, februar utenom vinterferien, mai, ultimo august og høstmånedene utenom høstferien er de mest prisgunstige reisetidspunktene.

  Se charterselskapenes sesongvise prisstigningskurver

 • Ring! Mas!

  DinSide Reises tips til die-hard budsjettreisende er å ring flere operatører og mase. La operatørene slite for deg: Be dem støvsuge systemene for sine beste tilbud. DinSide Reise erfarer at ekstra prisforespørsler kan medføre flere tusenlapper i prisavslag. Husk å si at konkurrenten kom opp med en mye bedre pris.

  DinSide Reises samling pristester.

 • Lei feriehuset selv

  Det lønner seg ofte å leie ferieboligen, særlig hvis reisefølget er mer omfattende enn en gjengs tobarnsfamilie. Mange nordmenn har hus i utlandet som står tomme i perioder, og mange velger å leie ut disse. Følg med i annonsene i Aftenposten/FINN.

  Lei feriehuset selv

 • Følg med på kampanjetilbudene

  Sjekk flyselskapenes kampanjepriser – her er det mange gode tilbud å finne. Tilbudene annonseres i dagsavisene og på Internett. Igjen: Abonner på selskapenes nyhetsbrev på nett.

 • Vær fleksibel

  Vil du spare noen kroner lønner det seg å være fleksibel. De fleste flyselskapenes tilbud er lagt til ugunstige tidspunkt. Kan du reise en tirsdag eller lørdag, er det ofte penger å spare.

 • Bestill i god tid

  Vær tidlig ute om du vil sikre deg lavprisflybilletter og de beste leieboligene. Lavprisselskapenes billigste billetter blir solgt først. Er du sent ute, bør du time reisen etter gode kampanjer fra flyselskapene, men også her må du være på hugget for å bli blant de heldige som sikrer seg billigbilletter.

 • Reis med charter

  Charterselskapene har mange gode tilbud i form av restplasser som ofte er priset langt lavere enn ordinære reiser. Følg med i DinSide Reises restplassoversikt.

  Siste ukes reisekupp

 • Se alle prisene i denne oversikten

 • Tilbake til introartikkelen
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!