Gjør ferien tryggere mot lommetyver

Så kan du senke skuldrene på stranda og i storbyen.

<B>TRYGT:</B> Legg alle verdisaker i AquaVault-safen og ta deg et bad uten å måtte glane opp mot solsengen hele tiden.  Foto: AQUAVAULT
TRYGT: Legg alle verdisaker i AquaVault-safen og ta deg et bad uten å måtte glane opp mot solsengen hele tiden. Foto: AQUAVAULT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingenting er mer irriterende enn å få ferien ødelagt av frekke lommetyver på stranda eller i en av Europas mest utsatte storbyer.

Er du obs på lommetyvenes fremgangsmåter og bruker sunn fornuft, er mye gjort. Men det finnes også reiseprodukter som ment å gjøre livet så surt som mulig for klåfingrede kjeltringer - vi har plukket ut én for storbyen og én for stranda.

Inspirert av hønsenetting

PacSafe er kanskje det mest kjente merket som lager reiseeffekter som skal hindre tyveri. Firmaet er basert i Hong Kong og ble startet av to australiere som ble inspirert av hvordan folk i Sør-Amerika beskyttet bagasjen sin med hønsenetting.

Produktene deres har en rekke anti-tyveri-funksjoner, og gjengangeren er kuttsikre skulderstropper og kuttsikre metallnett på de mest utsatte stedene, og - det aller beste: klips på glidelåsene som gjør at du kan hekte de fast når du lukker glidelåsene.

Dermed må lommetyven være ekstremt fingernem for å klare å åpne sekken din.

Her kan du se PacSafen vi har testet:

Foto: THOMAS STRZELECKI
Foto: THOMAS STRZELECKI
Foto: THOMAS STRZELECKI
Foto: THOMAS STRZELECKI
Foto: THOMAS STRZELECKI


Ryggsekk i farlig storby? Les her

Dinside har prøvd en laptop og iPad-vennlig Pacsafe Venturesafe på 25 liter i noen måneder, som har alle de ovennevnte funksjoner. Og vi har følt oss trygge i en hovedstad som lenge har slitt med lommetyver.

Og da har vi brukt den på ryggen selv i utsatte områder som på T-banen og når vi har steget om bord på bussen. Med lommebok, nøkler, adgangskort, snus (!) og mobil i den bakerste og teoretisk sett lettest tilgjengelige lommen.

Så skal du for eksempel til Barcelona og vil bruke en ryggsekk, bør dette være ett av de tryggere alternativene. Pris er rundt tusenlappen.

Men hva med stranda?

Det er ingen tvil om ting forsvinner fra stranda når badegjester er uoppmerksomme. Ting som de heller burde latt være liggende igjen i hotellets safe. Men man vil jo gjerne sende misunnelses-MMS til de der hjemme, og da trenger man et trygt sted å gjemme mobilen.

Men hva gjør du hvis du er alene med to unger som konstant vil bade eller ha is i kiosken?

Det kan fort bli en stressende opplevelse hvor du både må følge med på ungene i vannet og hva som skjer oppe ved solsengen.

Det er her Florida-selskapet AquaVault har kommet opp med et nytt og spennende produkt. Ideen kom til dem etter at de hadde blitt frastjålet alt fra en solseng på et velrenommert hotell i South Beach. Ideen? En safe med en tretalls-kombinasjonslås du kan feste bak på stangen på solsengen og som låses rundt selve stangen.

Fungerer flere steder

Dermed må tyven stjele hele solsengen for å få med seg verdisakene dine. Men grunder Avin Samtani sier til Dinside at AquaVault også funker til barnevogner, golfbiler, sykler og rullestoler. Og annet som har en stang med hindringer i begge ender, skulle vi tro.

Og ikke er det så dyrt heller. Strandsafen koster 270 kroner pluss frakt, samt norske avgifter.

Se bilder av den her:

TRYGT: Legg alle verdisaker i AquaVault-safen og ta deg et bad uten å måtte glane opp mot solsengen hele tiden. Foto: AQUAVAULT
Foto: AQUAVAULT
Foto: AQUAVAULT
Foto: AQUAVAULT
Foto: AQUAVAULT
Foto: AQUAVAULT


Alt om ferie og lommetyver