Gjør et hotellkupp i London

Man skal gjøre hva man prediker, så selvsagt måtte vi organisere hele langhelgen i London ved hjelp av Internett. Og det gikk bra, veldig bra. Her er våre tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

17. mai og pinse samme helg - det er nesten julaften det, for en som er glad i å reise, men har alt for lite tid å gjøre det på. En langhelg i London fristet overmåte mye, og flybilletter til rabattpris ble sikret via Internett mange uker før avreise. Greit nok, bestilling og kjøp av flybilletter over nett har de fleste av oss etter hvert vent oss til. Men hva med hotell? Her er våre tips for hotellreservasjon i London, i konsentrert format. Mer finner du videre nedover i artikkelen.

De holdt hva de lovte på nettsidene sine, Hotel Radisson Edwardian Vanderbilt lå kun noen skritt fra nedgangen til undergrunnen.
De holdt hva de lovte på nettsidene sine, Hotel Radisson Edwardian Vanderbilt lå kun noen skritt fra nedgangen til undergrunnen. Vis mer

Hotelljungelen

Fly på nett er greit nok. Annerledes er det da å navigere i hotelljungelen. Men herregud, vi arbeider jo i ett nettmagasin og skriver daglig om Internetts mange fortreffeligheter på reisefronten. Derfor kan vi rett og slett ikke være bekjent av å gi etter for latskapen og ta en telefonen til nærmeste reisebyrå for assistanse. Nei, vi vil ikke heller. Historiene om oppskrytte, nedsarvede, overprisede og undertrivelige hoteller i London har vi nemlig hørt alt for mange av. Og lommeboken tillater ingen ekstravagante luksusopplevelser på de lekreste av design og merkehoteller. Kjøpe god vare til rabattpris, og gjøre lete- og bookingjobben selv. Det er planen. Som tenkt så gjort - og resultatet ble overmåte bra. Faktisk fikk vi et rom, som i prislisten koster 254 pund, for 70 pund per natt. Hvordan? Her er oppskriften vi fulgte.

Søk, og du skal finne

Vi har etter hvert kommet over flere gode nettsteder med oversikter over hoteller, men dette blir første gang vi skal prøve å booke et hotell for en ferie i den mest beryktede av hotellbyer, London. Heldigvis finnes flere nettsteder som spesialiserer seg på informasjon om London. Fra før har vi god erfaring med informasjon fra den britiske hovedstaden på nettstedet Londontown, så vi prøver her. Kjapt finner vi frem til oversikten over hotellrom til rabattert pris, og for å slippe de verste kvalitetsoverraskelsene velger vi for sikkerhetsskyld firestjerners. Et søk to og en halv måned før avreise gir oss raskt en drøss ledige hotellrom å velge mellom. Prisene er stive, men med rabatter vi får ved bestilling over nett, er de tross alt billigere enn listeprisene. Vi finner et hotell som frister. 70 pund per natt for dobbeltrom syns vi er bra. Med avgifter blir døgnprisen 82,25 pund. Det tilsvarer omkring 1.000 kroner natten - meget brukbart til å være i et av Londons bedre strøk. Vi klasker til, og sender en elektronisk bestillingsforespørsel.

Det er i boks

Det tar ikke mer enn noen timer før bekreftelsen er mottatt over e-post. Vi er dermed sikret hotellrom for vår ovale weekend, og kan, om noe skjer, avbestille inntil 48 timer før ankomst uten kostnad. Til alt overmål ligger hotellet kun to minutter fra en av undergrunnsstasjonene på Piccadillylinjen, i alle fall om informasjonen fra hotellet stemmer. Dette er t-banen som går fra Heathrow gjennom London sentrum. Praktisk og billig for oss som ankommer denne flyplassen.

Men selvsagt - helt telefonfri blir denne historien ikke. Angsten tar oss ett par dager før avreise, og vi greier ikke å la være å ta en telefon til hotellet for å bekrefte at alt er i orden. Engstelsen viser seg å være fullstendig ubegrunnet. En velvillig resepsjonist bekrefter både bestillingen og prisen. Dermed er det bare å pakke og dra.

Sen ankomst

Resepsjonisten ville ikke love oss det samme rommet neste gang, i alle fall ikke til den prisen vi betalte ...
Resepsjonisten ville ikke love oss det samme rommet neste gang, i alle fall ikke til den prisen vi betalte ... Vis mer

Med fly fra Oslo etter jobb 16. mai, sier det seg selv at vi kommer sent frem til hotellet. Dette var det ingen måte å si fra om på bestillingsskjemaet, og vi glemte selvsagt å nevne det under vår angstfylte telefonsamtale noen dager før. Derfor kan vi ikke undertrykke en viss spenning der vi ankommer resepsjonen klokken 22.30 lokal tid. En resepsjon som i utseende mer enn innfrir inntrykket bildene på nett ga oss på forhånd. Og selvsagt skjer det vi innerst inne fryktet: Rommet "vårt" er utleid til andre gjester, og hotellet har ikke flere dobbeltrom ledig.

- Men jeg ringte for å bekrefte for to dager siden jo, og her er utskrift av bekreftelsen vi fikk per e-post, sier jeg. Lettere irritert, med den klamme følelsen av overopphetet t-bane fortsatt hengende i tøyet.

En myndig resepsjonist tar saken, og knatrer i vei på tastaturet. Etter noen minutters taus venting, sier han fornøyd.

- You are very lucky tonight, miss Brubak. - All our doubles are taken, we have some twin-rooms, but you can have our suite for no extra charge.

Prolog

To trøtte nordmenn kan noen minutter senere stikke nøkkelkortet inn i en av de fornemste dørene på etablissementet, og vite at dette er vårt rom i fire netter. Og det er ikke hvilket som helst rom - dette er nemlig suiten vi har beundret på flere av bildene fra hotellet.

40 kvadratmeter gulvflate, fem meter under taket, utskårne engler over døren, forgylte stukkaturer, himmelseng, lysekrone, sofa og divan, skrivepult og sittegruppe, tykke gardiner, klimaanlegg, strykejern, hårføner, te-koker og minibar, marmorbad med badekar og fossefall i dusjen. Det får heller være at det evinnelige teppegulvet legger igjen lodotter på størrelse med sauer på klærne våre. Vi er tross alt i England, teppegulvenes ukronede hjemland.

 • Her kan du se våre bilder fra rommet.
 • - Vi kan ikke garantere samme service neste gang dere kommer, advarer resepsjonisten.

  Ikke så rart kanskje: Rommet vi fikk har en listepris på 254 pund - vi betalte 70 ... En god handel for oss, ikke så god for hotellet, men Internettbestillingen fungerte i alle fall.

 • Se våre tips for hotellbookingen i London
 • Planlegg reisen på DinSide

  Assistanse får du på DinSide Reise. Charterreiser, fergeferien, flyreiser, valutakalkulator og reisetips fra leserne er noe av det du finner. Her er noen nyttige linker:

 • Finn billige charterturer i restplassoversikten
 • Finn fergeavganger, priser og bestill billetter
 • Se lesernes reisetips, og kom med dine egne vurderinger i Reiseguiden
 • Hva koster det egentlig? Her er valutakalkulatoren
 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!