Gjør det før de forbyr det

Gjør det før de forbyr det

Noen aktiviteter lener seg litt for nære kanten til å vare evig. Les vår liste over skrudde ferieforslag

Publisert
Sist oppdatert

Er du av typen som fortsatt savner å fyre deg en sneip innendørs, ta med en sixpack på båttur eller sende eget fyrverkeri opp på bybalkongen din?

Her er listen over tingene som garantert er litt for nære kanten til å være lovlige alt for lenge:

Ri en okse, New Orleans, USA

Er du en stor fan av ekte amerikanske hamburgere, da har du fortsatt muligheten til å ri en på rundt 1.000 kilo om du vil. I New Orleans kan du betale en lisens, melde deg på et rodeo og bli slaktet ned av "oksen Ferdinand". Som nybegynner starter du i U.S. Smokeless Tobacco Company Challenger Tour Events, og kan avansere til høyere klasser innen PBR (Professional Bull Riders Association) sin ranking.

PS: Dette er garantert ikke noe for deg som drikker te og syntes David Beckham ser ut som en tøffing.

Ekstern lenke: www.pbrnow.com

Lær basehopping, Free Fall University, Spania

Basehopping er vel heller ikke for deg med hjertefeil og dårlige nerver. Siden den vanvittige sporten er forbudt mange steder i Norge og andre land, tar hopperne stadig større risk med å hoppe ut fra stadig lavere (men likevel altfor høye) ting. Skal du lære deg sporten på en "sikker" måte, tilbyr Free Fall University kurs som skal forhindre at du blir spylt av asfalten under Eiffeltårnet etter første forsøk.

Det er bare en liten hake med å ta kurset som blir holdt i Spania, du må ha 200 hopp i vanlig fallskjerm først.

Ekstern lenke:www.freefalluniversity.co.uk

Gjør det før de forbyr det


Bjørnebryting, Ohio, USA

En villmann av rang og med navn Sam Mazzola, reiser rundt på puber og arrangementer i delstaten Ohio og utfordrer halvpussede machoer til å legge bjørnen hans i bakken. Noe som absolutt ikke er lett, selv om du får 1.000 klingende dollars hvis du klarer å holde den nede i et gitt antall sekunder.

Dette er, som du sikkert aner, ikke populært blant dyrevernentusiaster, men mulig på grunn av et hull i den statelige loven. Du må være 21 år og ha på hjelm for å bryte med den over to meter høye og 500 kilo tunge bjørnen. Ni stykker har klart å overmanne bjørnen i løpet av 25 år...

Foto: Knut Moberg
Foto: Knut Moberg Vis mer


Kjør i 250 kilometer i timen, Nurburgring, Tyskland

Har du en bil med overdimensjonerte hestekrefter for norske veier, er sikkert ikke veien til Der Autobahn i Tyskland ukjent. Cirka 30 prosent av veinettet har frie fartsgrenser, men de aller mest entusiastiske fartsbøller reiser til den enveiskjørte, men offentlige veien med navn Nurburgring/Nordschleife. Nordschleife ble døpt «Det Grønne Helvetet» av den tidligere verdensmesteren i Formel 1, Jackie Stewart, og ansees som en av de tøffeste og mest utfordrende racerbanene i verden. Den er ikke lenger en racerbane på heltid, så du kan altså kjøre din egen bil her til både den og du koker over.

Null fartsgrense og doseringer i svingene, blandet med mange hestekrefter og ingen konsekvenstenkning - dette er nødt til å bli forbudt en gang i fremtiden.

Sjekk denne lenken for åpningstider og diverse på Nordschleife: www.nuerburgring.de

Kjøp en maskinpistol på super'n, Alabama, USA

Våpenlovene i Alabama er ikke akkurat restriktive. Det ville jo tross alt vært urettferdig om noen kunne bære dødelig skyts og ikke andre. Du trenger ikke en gang noen spesiell tillatelse for å gå inn i våpensjappa, super'n eller hvor enn du finner et kaliber som faller i smak. Det er bare å kjøpe en pumpehagle eller en uzi, pakke den fint inn og vips - der var julepresangen til fatter ordnet i år også.

Mer om Alabamas mildt sagt liberale våpenlover finner du her

Gjør det før de forbyr det


Røyk på flyet, Smintair, Tyskland

Det eneste flyselskapet som lar deg fyre deg en feit sigar eller etterlengtet sigarett i lufta. Trenger vi si mer...

Ekstern lenke: www.smintair.com

Bli en gigolo, Las Vegas, USA

Norske lover er ganske forvirrende på området om det er lov å kjøpe, selge eller gi bort sex mot betaling her i landet. I Nevada derimot, er prostitusjon lov i mange tilfeller. Og nå også for menn. Du kan blant annet skrive deg på listen til å bli en gigolo på pornodronningen Heidi Fleiss sin såkalte "Stud Farm". Er du hot nok, kan du få betalt for....ja, du vet hva.

Ekstern lenke: www.heidisstudfarm.com

Bli en matador, California, USA

Igjen tilbake til USA, for her i Europa heises det ikke flagg og blåses i trompeter for å være matador med mindre du befinner deg sentralt i Spania. I California finner du derimot flere forskjellige rancher som lærer folk opp til å bli matadorer. En av disse er Dennis Borbas ranch.

Ekstern lenke: www.dennisborba.com

Spill paddegolf, Australia


I et veldig delikat og balansert økosystem som Australia, kan introduserte arter skape store problemer. Den mest truende av alle i disse dager, er den store padden kalt "cane toad" på engelsk. Den er en pest og plage i enorme antall. Det ble likevel en del "smelling i dørene" da en australsk politiker for to år siden foreslo at man kunne spille golf og cricket med paddene for å drepe dem. Dyrerettighetsforkjempere mener det er mest humant å fryse dem i hjel i fryseren...! La oss håpe at vi ikke blir reinkarnert som cain toads.

Mer om Australias uønskede skapninger leser du på: www.aushunt.com.au

Spis hund, Korea

I de fleste vestlige land i verden er det forbudt å spise hunder. Ikke så rart med tanke på at mange gir kjæledyrene sine menneskelige egenskaper. Det gjør de ikke i Korea, hvor hund er en helt alminnelig middag. De hevder at hundekjøtt skal forbedre sexlivet og at det gir varme til kroppen. Vi snakket med en norsk kollega forleden, som har spist en rekke hunder i Kina (dog, det er forbudt der). Han ga oss et godt hundespiseråd - ikke spis de kortbente, de er tråe i kjøttet fordi de har så korte muskler...

Gjør det før de forbyr det


Bli høy i Amsterdam, Nederland

Nye lover i Rotterdam forbyr de tradisjonelle coffee shops som ligger innenfor en radius på 200 meter fra en skole, å selge hasj. Dette beviser at nederlandske myndigheter også har forstått at røyking av diverse substanser kan være skadelig for barn..! Uansett, kommer du deg utenfor rødsonen, er det fritt frem for å rulle en Bob Marley. Det kan da umulig vare for alltid. Så for deg som vil røyke en joint, hvorfor koste på deg en 3.000 kroners bot fra sykkelpolitiet på Birkelunden, når tur/retur Amsterdam koster under tusenlappen?

Mer om coffee shops leser du her

Til alle dere som ble provosert av denne artikkelen, husk: Noen ting skal være uprøvd, ellers kan du legge inn dine tanker i debattsystemet nederst i artikkelen.

Inspirasjon/kilder: Loaded og Ralph Australia


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer