Gir deg gratis flytider på mobilen

Avinor lanserer mobiltjeneste.

Avinor lanserer nå en mobiltjeneste, som gjør at du enkelt kan få tilgang til avgangs- og ankomsttider ved alle selskapets 46 lufthavner i Norge.

Informasjonen du nå vil få på mobilen er den samme som på Avinors nettside www.avinor.no.
-Vi har lenge vært klar over behovet for en slik tjeneste, og etter en testperiode er vi klare til å lansere mobil.avinor.no sier kommunikasjonsdirektør i Avinor, Ove Narvesen, i en pressemelding.

Bruker rådata


Samtidig opplyser Narvesen om at også andre aktører enten er i gang med - eller planlegger å ta i bruk en tilsvarende tjeneste. Men kommunikasjonsdirektøren advarer mot å stole på informasjonen de får fra andre enn Avinor.

 Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer


-Vi vet at andre leverandører henter informasjon fra datasystemene våre, og vi ønsker ikke å hindre dem i dette. Men informasjonen som disse selskapene har tilgang til er rådata, og er ikke av samme kvalitet som informasjonen Avinor kan tilby publikum, opplyser Narvesen.

Han legger til at Avinor arbeider kontinuerlig for å videreutvikle tjenesten, og i løpet av kort tid vil også andre aktører som ønsker å distribuere Avinors flytidsinformasjon få tilbud om dette.

Se verdens dyreste privatfly

Gratis


Mobiltjenesten fra Avinor er gratis og krever ikke nedlasting av ekstra programvare. Dette innebærer at mobiltjenesten er tilpasset alle typer mobiltelefoner - også iPhone.

Artikkelen fortsetter under annonsen

-I det store og hele er informasjonen fra Avinor til å stole på – og det er i alle fall ingen som leverer mer presis informasjon enn oss. Vi bygger på den trafikkinformasjonen vi får inn fra flyselskapene til enhver tid, sier Narvesen. Han understreker at det alltid vil kunne oppstå situasjoner der en trafikktjeneste ikke er hundre prosent oppdatert, for eksempel ved større trafikkutfordringer knyttet til uvær eller andre hendelser.

Tjenesten er tilgjengelig på følgende adresser:
mobil.avinor.no
wap.avinor.no
mobil.osl.no
wap.osl.no