Geriljaturisme

Etter at krigen endte i 2002 og Øst-Timor ble selvstendig, gikk geriljasoldatene tomme for oppdrag. Nå har mange av de begynt å tilby guidede rundreiser i krigens fotspor.

Øde strender <i>Foto: SCX.hu</i>
Øde strender Foto: SCX.hu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lange hvite strender, kjempemuligheter for dykking, fjellklatring og turgåing. Øst- Timor har mye å by på for turister. Turismen derimot, har ikke eksplodert etter at landet løsrev seg fra Indonesia i mai 2002. Etter den blodig krigen, har mange eks-soldater og politisk aktive i kampen mot Indonesia nå startet å tilby lokale rundreiser og aktiviteter.

Fjell og strand

Staten prioriterer turistnæringen høyt, og godbitene er mange. Hvalsafari, surfing og dyphavsdykking er noen av de mer eksklusive tilbudene. Både i hovedstaden Dili og langs resten av kyststripen, finner du også ubefolkede strender brutt av klipper, grønn jungel og massive fjell. Det høyeste av fjellene er Foho Tata Mailau med sine 2963 meter over havet.

Øst-Timor opptar østre delen av øyen Timor, hvor den vestre delen fortsatt tilhører Indonesia. Rett sør for Øst-Timor, finner du nord-vest kysten av Australia.

REISEN: Å komme seg til Øst-Timor involverer ofte å reise til Darwin i Nord-Australia eller Bali i indonesia, for så å fly til Dili. Et priseksempel er Oslo-Darwin med KLM for cirka 11.200 kroner + t\r Darwin - Dili med Northair for cirka 2.100 kroner.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!