Gelsenkirchen


Fakta om byen:


Innbyggertall: 278.000.
Fotballstadion: Arena AufSchalke med 48.426 sitteplasser.
Mer informasjon på nett: Turistinformasjonens nettsider

Tre store severdigheter:


Fotballarenaen, AufSchalke, er faktisk en av byens største attraksjoner. I tillegg kommer Zeche Zollverein (industru/gruvemuseum) og Movie Park(i Bottrop), som også er populære attraksjoner.

Zeche Zollverein

Zeche Zollverein var det største og mest moderne kullgruvekomplekset i hele verden. Arkitektene Fritz Schupp og Martin Kremmer har designet komplekset, som i dag huser et kunstsenter, hvor besøkende kan utforske utviklingen av moderne kunst på 1920- og 30-tallet, sammen med tungindustriens historie. Bygget er innskrevet i Unescos liste over verdensarven.

Adresse: Essen
På nett: Zollverein

Movie Park

Film- og underholdningspark i Bottrop, halvannen mil fra VM-byen Gelsenkirchen. Her kan små og store more seg med over 40 attraksjoner og show bygget rundt forskjellige filmtema. Her er alt fra stuntshow til filmmuseum og spesialeffektscene, her er typiske fornøyelsesparkattraksjoner - og du kan risikere å plutselig befinne deg på et filmsett og må følge regissørens ordre.

Adresse: Warner Allee 1, Bottrop-Kirchhellen.
På nett: Movie Park

Zoom

Zoom opplevelsesverden trekker rundt 25.000 besøkende i året. Her bor rundt 500 dyr, fordelt på cirka 100 forskjellige dyrearter. Anlegget er inndelt i Afrika, Asia og Alaska, og her finner du også Europas største sjøløveanlegg.

Adresse: Bleckstr. 47, Gelsenkirchen
På nett: Zoom

Artikkelen fortsetter under annonsen