Kjøp en reise i julegave. Den blir visstnok aldri byttet inn. Foto: Tobias Bæck
Kjøp en reise i julegave. Den blir visstnok aldri byttet inn. Foto: Tobias BæckVis mer

Gaver med null retur

- Ennå har vi til gode å få en retur på et gavekort fra oss, sier Lena Petersson i Star Tour. I år kjøper vi flere reisegavekort enn noen gang. Her er tipsene for deg som er sent ute med julehandelen.

Nok en gang har du trøbbel med å finne på noe å gi til dine nærmeste. Lærer du aldri? Vi hjelper deg litt på veien, og julens lureste "i siste liten gave" er å gi bort et reisegavekort.

Hos Star Tour kan du bestille reisegavekort til den du føler trenger å komme seg bort fra mørketiden og sole seg friskere. Fordelen med gavekortet er at du selv bestemmer pris (minimum 100 kroner), og det kan fritt brukes innen tre år. Star Tour den eneste operatøren vi kunne finne som tillater deg å bestille reisegavekortet over nett.

Informasjonsjef Lena Petersson forteller at hele reisebransjen regner med et salg på totalt syv millioner kroner i reisegavekort denne julen.

- Det fine med disse gavekortene er fleksibiliteten. Du kan bruke det på alle turer du vil, enten det er cruise, charter, "hoppe-på-turer", you name it, sier Petersson.

Er du litt i forkant så forteller du hele familien at du ønsker deg reisegavekort. Dette kan virkelig komme deg til gode, ifølge Petersson.

- Får du flere gavekort kan du kombinere disse. Får du gavekort fra onkler og tanter, mor og far, søstre og brødre eller venner, kan du virkelig komme langt på verdenskartet hvis du slår disse sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle de store reisebyråene tilbyr gavekort, men med forskjellig varighet. Hos Berg-Hansen har de satt ett år som frist for å benytte seg av gavekortet, men dette er i følge dem selv veiledende, så skulle man trenge å utsette dette er ikke det noe problem.

Ny innpakning

I utganspunktet har reisegavekort kun en svakhet, og det er innpakningen, mener Petersson.

- Mot neste år vil vi jobbe med å finne løsninger på hvordan man kan gjøre innpakningen langt mer spennende. Gavekort er veldig flate og kjedelige, så inntil da kan man jo selv gjøre forskjellige vrier i innpakning, forteller hun.

Hun foreslår å pakke gavekortet inn i en bok fra et bestemt område personen kanskje alltid har hatt lyst til å reise, man kan kjøpe en vin fra stedet hvor gavekortet er festet, eller man kan kjøpe en CD med lokal musikk om noe slikt er å oppdrive.

Flere ting å bruke pengene på

Er ikke gavekort tingen for deg, kan du sjekke ut disse gavetipsene fra reiseredaksjonen:

Musikk i øret mens du kaster deg utfor bakken med denne lua.
Musikk i øret mens du kaster deg utfor bakken med denne lua. Vis mer


 • Lue med innebygget MP3 spiller. Koster 500 kroner på deal.no
 • Solbriller med innebygget Bluetooth og MP3 spiller. Koster ca. 1.000 kroner
 • Klokke med innebygget MP3-spiller. Koster ca. 2.000 kroner.
  Se disse gavetipsene her.

 • Tidligere i desember gjorde vi en test på ulike brettspill. Vi testet Airport, Europa på boks, USA på boks, Backpacker, Reiselyst, Monopol miniatyr og miniutgaven at Trivial Pursuit. Sjekk testen her

 • For mye i lommeboken? Kjøp en Henk til den du er glad i.
 • Enda mer i lommeboken? Da kan du kjøpe den ultimate "campingbilen" til far eller mor som liker campinglivet. Sjekk bussen her.
 • Denne snøsykkelen er en overkommerlig gave for de som elsker å leke seg i snøen. Sykkelen kan du sjekke ut her inne.
 • Hva med å gi bort en time i flysimulator på Gardermoen? Les her om gaven som gjør deg til årets mest populære giver.

 • Er poden fotballinteressert blir du "Worlds greates mom/dad" dersom du spanderer turen over til England for ligainnspurten i Premier League. Her kan du se priser på de resterende kampene, og hvem som arrangerer turene.